Barbara Dallosová Šport

Žiarčania zabojovali v metropole východu: Mená tých, ktorí sa vrátili ovenčení kovmi, FOTO

Talenty zo žiarskeho klubu vyrážali po medaily do Košíc. Cenné kovy sa podarilo vybojovať ostrieľaným karatistom, ale aj drobcom.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania zabojovali v metropole východu: Mená tých, ktorí sa vrátili ovenčení kovmi, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Cez víkend (10.6.) sa v metropole východu, v košickej športovej MULTIHALE, konali majstrovstvá Slovenska v štýle Goju ryu pod záštitou Slovenského zväzu karate.

Šesť medailí

Na súťaži bolo 428 štartov pretekárov z 39 klubov v rámci Slovenska. Zo žiarskeho karate klubu sa turnaja zúčastnilo desať pretekárov, ktorí domov priniesli celkom tri zlaté, jednu striebornú a dve bronzové medaily. V rámci medailového hodnotenia klubov to pre KK MŠK Žiar nad Hronom znamenalo celkové 10. miesto v súťaži.

,,Keďže šlo o štýlové majstrovstvá, rozdiel oproti ostatným súťažiam je ten, že sa dôraz kladie hlavne na techniky konkrétneho štýlu – čo je vidieť predovšetkým v disciplíne kata. Z štatistického pohľadu ma preto ako trénera teší fakt, že v disciplíne kata naši pretekári svojimi výkonmi v medailovom hodnotení získali pre klub 2. miesto z 39 klubov," vysvetľuje tréner Miloš Vígľašský.

Mená našich najlepších

Ako vymenoval tréner, o zlato pre žiarske karate sa postarali a titul štýlový majster Slovenska v Goju ryu získali talentovaný Jozef Šipkovský v kategórii kata 6–7 rokov, nádejný Adam Hudec v kategórii kata 8–9 rokov a skúsený Zdeno Vanka v kategórii kumite 14–15 rokov do 70kg. Striebro a titul štýlovej vicemajsterky v Goju ryu získala Ivana Gahírová v kategórii kumite 10–11 rokov nad 40kg a bronz pridali Patrícia Vanková v kategórii kumite 12–13 rokov do 40kg a Veronika Viglašská v kategórii kumite 14–15 rokov do 54kg.

,,Z pohľadu trénera je príjemné vidieť, že v žiarskom karate sa priebežne objavujú talenty, ktoré nás svojou tvrdou každodennou drinou na tréningoch držia na výslní medzi tými najlepšími. Všetkým zúčastneným sa chcem poďakovať za skvelé výkony, vďaka ktorým sme aj v okresanej zostave opäť obhájili dobré meno nášho karate klubu," zhodnotil na záver Vígľašský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM