Barbara Dallosová Šport

Žiarčanov už zahraniční súperi dobre poznajú: Tieto MENÁ prispeli k parádnemu umiestneniu v Ostrave!

Žiarske talenty majú za sebou ťažký víkend, ako obvykle sa ale vrátili ovešaní medailami. Okrem osobných úspechov rezonuje aj celkové umiestnenie nášho klubu na medzinárodnom turnaji... A to v nemalej konkurencii.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčanov už zahraniční súperi dobre poznajú: Tieto MENÁ prispeli k parádnemu umiestneniu v Ostrave!
Zdroj: Dnes24.sk

Klubové umiestnenie

Počas víkendu (31.10.-1.11.) karatisti žiarskeho klubu neoddychovali. Čakal ich totiž prestížny medzinárodný turnaj v metropole Moravsko-sliezkeho kraja u našich českých susedov. 11. ročník Grand Prix Ostrava vítal 51 klubov z 9 krajín, celkom o trofeje zabojovalo v športovej hale Polanka 314 pretekárov.

Karate klub MŠK Žiar nad Hronom sa v nemalej konkurencii vďaka našim talentom umiestnil v hodnotení klubov na peknom 2. mieste. Druhým najlepším z 51 klubov ho spravili úspechy malých bojovníkov. Tí bojovali v kata i kumite. Nechýbali ani známe mená žiarskeho klubu.

Medailisti

V súťaži kata – tieňovom boji, si striebro v medzinárodnej konkurencií 24 pretekárov vybojoval talentovaný Timotej Gašpar a ďalšie cenné 2. miesto vo svojich kategóriách postupne pridali aj Ester Šišková a Nelka Mladenovič. Aj v súťaži kata družstiev ukázali naše dievčatá že sa konkurencie neboja, keď Ivanka GahírováNelkou Mladenovič a Esterkou Šiškovou do našej medailovej zbierky pridali ďalšie striebro.

V kumite – športovom zápase, ukázala svoju formu Viktória Snopková, ktorá si zo súťaže odniesla rovno dve zlaté medaily, keď okrem svojej váhovej kategórie zvíťazila aj v kategórii open. Ďalší zlatý kov pridal Adam Dolnický. Striebro vybojovali aj Veronika Viglašská a Patrícia Vanková a bronzové medaily si na krk zavesili Ivanka Gahírová, Zdenko a Paťka Vankovci, Alexandra Kalamárová a Timea Kučerová.

Že meno žiarskeho klubu poznajú aj zahraniční súperi, nie je žiadnou novinkou. Tréner Miloš Vígľašský po ďalšej medailovej žatve nešetril chválou a poďakovaniami. ,,Chcem sa poďakovať našim šikovným pretekárom, ale aj obetavým trénerom, rodičom a všetkým ľuďom, ktorí nám držia palce a pomáhajú nám s fungovaním karate klubu v našom meste – vďaka tomu rozvíjame mladé talenty, vďaka tomu sme úspešní," dodal na záver.

Pozrite si niekoľko momentov z Grand Prix Ostrava 2015 v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Dominika majsterkou sveta? O prestížny titul zabojuje talent zo žiarskeho klubu až v indonézskej Jakarte!

Grand Prix Ostrava 2015: Žiarčania opäť ovešaní medailami
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM