Martin Károly Futbal

Žiarska futbalová prípravka znovu víťazne

V nedeľu 19.februára 2012 žiarski najmenší futbalisti zabodovali v halovom turnaji v Prievidzi. Z turnaja si priniesli zlato.

Po nevydarenom vystúpení v Svinnej sme sa rýchlo otriasli a predvádzali od zápasu k zápasu pekný kombinačný futbal s množstvom šancí, zakončenia a zaslúžene, bez jedinej prehry, s jednou remízou, vyhrali už svoj druhý turnaj, z troch odohraných v tomto roku,“ komentuje tréner žiarskych futbalistov, Rastislav Urgela.

Hneď úvodom Žiarčanov čakal kvalitný súper FC ViOn Zlaté Moravce, s ktorým chlapci uhrali zaslúženú remízu. Prehrávali 0:2 aj 1:3, lenže morálne a vôľové vlastnosti žiarskeho tímu sa ukázali na vysokej úrovni. Vyrovnali na konečných 3:3. Bol to jeden z najkvalitnejších zápasov na celom turnaji a od neho sme žiarske nádeje odrazili k výborným výkonom.

Vyhrali sme všetky zostávajúce zápasy, v ktorých sme jasne dominovali, strelili 12 gólov a dostali už iba 1. Súperov sme po väčšine držali na ich polovici, iba sporadicky nás ohrozovali. Čo prešlo náhodou za chrbát našej spoľahlivej obrany vyriešil brankár Julko Žember. Keby sa nám ešte viac darilo v koncovke, lebo tých príležitostí bolo neúrekom, súperi by odchádzali s vyššími prídelmi,“ komentuje ďalej Urgela.

Potešiteľná je však najmä predvedená kombinačná hra, ktorá chlapcom sedí a ktorú chválili aj tréneri zúčastnených mužstiev, či prítomní diváci. „K prvému miestu, medailám a peknému poháru sme mali navyše aj individuálne ocenenie pre Samuela Urgelu, ktorého si vybrali tréneri a organizátor za najlepšieho hráča celého turnaja,“ dodáva na záver Urgela.

Výsledky: Zápasy v základnej skupine (3):

  1. FC ViOn Zlaté Moravce – FK ZH 3:3, góly: Rajčan (2), Tatár (1)
  2. FK ZH – MFK Ružomberok 3:1, góly: Tatár (2), Rajčan
  3. FK Jupie Banská Bystrica – FK ZH 0:1, gól: Urgela S.

Zápasy v skupine o 1.- 4. miesto (2):

  1. FC ViOn Zlaté Moravce – FK ZH 3:3 – prenesený zápas zo skupiny
  2. FK Junior Kanianka – FK ZH 0:2, góly: Urgela S.(2)
  3. FC Baník Horná Nitra – FK ZH 0:3, góly: Rajčan, Urgela S., Hric

Zostava: Žember – Pivarči,Tatár – Urgela, Rajčan / Šuster, Kukučka Tomáš – Rosenberg, Hric / Sučák, Plavec – Skučka, Kukučka Adrián Strelci gólov: Rajčan (4), Urgela (4), Tatár (3), Hric Umiestnenie: 1.miesto, 4 – 1 – 0, skóre 12:4, 13 bodov

Konečné poradie: 1. Žiar nad Hronom
2. FC Baník Horná Nitra
3. FC ViOn Zlaté Moravce
4. FK Junior Kanianka
5. MŠK Ružomberok
6. FK Jupie Banská Bystrica
7. FC Nitra
8. ŠK Badín

futbalova pripravka
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM