Barbara Dallosová Správy

Žiarska plaváreň odovzdáva štafetu kupku: Naše plážové otvorí brány už o niekoľko hodín!

Kúpalisko, ktoré prešlo v uplynulých týždňoch rekoštrukciou, začne prvých návštevníkov vítať už onedlho. Ceny sa nezmenili, rekonštrukcia sa stihla, zostáva len dúfať, že otváračkový deň neprekazia vrtochy počasia.

Ilustračný obrázok k článku Žiarska plaváreň odovzdáva štafetu kupku: Naše plážové otvorí brány už o niekoľko hodín!
Zdroj: Dnes24.sk

Obľúbené žiarske plážové kúpalisko už pozná definitívny termín, kedy odštartuje sezónu. Prvých kúpaniachtivých návštevníkov privíta v sobotu (27.6.) o deviatej ráno. Štart sezóny na kúpalisku ale znamená jej koniec na žiarskej plavárni. Tá bola včera (25.6.) otvorená pre toto leto posledný raz.

Hoci pôvodne sa skloňoval i termín 20.6., na v priestoroch kúpaliska ešte prebiehali rekonštrukčné práce, veľmi prajné ale v posledných dňoch nebolo ani počasie.

,,S rekonštrukciou sme síce začali o niečo neskôr, než sme pôvodne plánovali, nakoniec sme však všetko stihli v termínoch ktoré sme očakávali aj v súvisosti s dodávateľskými vecami. Všetko je pripravené, čisté, hygienou schválené. V sobotu ráno od deviatej sa tešíme na prvých tohtoročných návštevníkov," pozýva na otváračku plážového kúpaliska Peter Jagoš z Technických služieb.

Do spomínanej rekonštrukcie kúpaliska zainvestoval známy mobilný operátor. Písali sme TU. Najvýraznejšou zmenou má byť zámková dlažba okolo celého veľkého bazéna. Ako ubezpečil Jagoš, ceny vstupného sa zvýšenie štandardu kúpaliska nedotkne. Za lístok pre dospelého človeka zaplatíte 2,50 eur, deti, pre študenta 1,80 eur, pre dôchodcu alebo držiteľa preukazu ZŤP 1,30 eur. Viac o cenách i zľavách na žiarskom i ostatných kúpaliskách nájdete v našom PREHĽADE.

Nočné kúpanie sa tento rok v Žiari nechystá, večer vo vode pod hviezdami si ale užijete na neďalekom kremnickom termálnom kúpalisku. To však otvorí svoje brány až v prvý júlový deň.

Čítajte tiež:

Čas na pláži sa dá tráviť aj aktívne: Možnosti športového vyžitia ponúkne kremnické aj žiarske kupko!

Kremnické kupko si uctilo darcov vstupom GRÁTIS počas celej sezóny: To sa u nás len tak nevidí!

Praktický PREHĽAD pre priateľov prírodných kúpalísk: V ktorých tajchoch v regióne sa tento rok osviežime?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM