Správy Samospráva

Žiarska radnica chce kúpiť ďalší elektromobil: Tentoraz pre svojich úradníkov

Pred mestským úradom pribudla pred časom nabíjacia stanica. Do vozového parku radnice má pribudnúť ďalšie ekologické auto.

Ilustračný obrázok k článku Žiarska radnica chce kúpiť ďalší elektromobil: Tentoraz pre svojich úradníkov
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarska samospráva plánuje zakúpiť na potreby zamestnancov mestského úradu elektromobil. Jedno takéto vozidlo už mesto pritom má, pri svojej práci ho využívajú mestskí policajti.

Primátor Peter Antal uviedol, že elektrické vozidlo sa mestu osvedčilo, a to najmä z hľadiska prevádzkových nákladov. ,,Preto chceme takéto auto kúpiť aj pre zamestnancov mestského úradu, ktorí autá využívajú dennodenne v teréne," priblížil zámer.

Kúpu auta chce samospráva financovať z vlastných prostriedkov a za pomoci dotácie. V druhej zmene rozpočtu mesta na rok 2019 schválili mestskí poslanci na tento účel 22 000 eur. Podľa Antala sa tiež chcú uchádzať o dotáciu z výzvy, ktorá túto oblasť podporuje.

Ekologické vozidlo na potreby mestskej polície zakúpilo mesto pred časom vďaka dotácii vo výške 30 000 eur, ktorú na tento účel získalo z Environmentálneho fondu. K elektromobilu pribudla aj nabíjacia stanica, ktorá je situovaná pred mestským úradom. Jej zakúpenie mesto financovalo z vlastných zdrojov, stála 6000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM