Barbara Dallosová Samospráva

Žiarska radnica chce založiť novú firmu: Prácu má dať dlhodobo nezamestnaným, čo budú robiť?

Dlhodobo nezamestnaným chce dať mesto prácu v novej spoločnosti. Jej založenie s nákladmi vo výške 5 500 eur odsúhlasili na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva aj žiarski poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Žiarska radnica chce založiť novú firmu: Prácu má dať dlhodobo nezamestnaným, čo budú robiť?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarska samospráva chce založiť obchodnú spoločnosť, v ktorej chce dať šancu pracovať dlhodobo nezamestnaným obyvateľom mesta a naučiť ich tak pracovným návykom. Ide o nápad primátora Petra Antala, ktorý chce takýmto spôsobom na území mesta riešiť problém s dlhodobo nezamestnanými aj z radov miestnej rómskej komunity.

Zámer odhlasovali poslanci

Založenie obchodnej spoločnosti, vklad mesta do nej a náklady súvisiace s jej založením vo výške 5 500 eur odsúhlasili na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva aj žiarski poslanci.

,,Ide zatiaľ len o zámer. Schválením sme si vypýtali mandát na založenie spoločnosti a všetky podmienky, ako by to malo fungovať budeme riešiť v tomto roku," priblížil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

O aké práce pôjde?

Samospráva chce dať takýmto spôsobom šancu tým, ktorí stratili pracovné návyky a sú momentálne bez práce. Po skončení pomeru by tak mali byť pripravení reagovať na aktuálne ponuky na pracovnom trhu.

,,Ide o zámer založiť spoločnosť, ktorá bude po istú dobu zamestnávať dlhodobo nezamestnaných na verejnoprospešné práce, ktoré budú vykonávať v prospech mesta Žiar nad Hronom," podotkol Baláž s tým, že pôjde o rôzne čistiace, výkopové či ďalšie pomocné stavebné práce. Keď sa spoločnosť rozbehne, bude podľa jeho slov možné, aby si ju objednali ďalší záujemcovia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM