Správy Samospráva

Žiarska radnica kupuje ďalší elektromobil: Na tomto nebudú jazdiť mestskí policajti

Jedno eko auto už samospráva vo vozovom parku má, využíva ho Mestská polícia. Na druhom by sa mali voziť úradníci.

Ilustračný obrázok k článku Žiarska radnica kupuje ďalší elektromobil: Na tomto nebudú jazdiť mestskí policajti
Zdroj: TASR

Mesto Žiar nad Hronom kupuje ďalší elektromobil. Predpokladaná hodnota elektromobilu, ktorý mesto obstaráva prostredníctvom elektronického systému Josephine, je 32 980 eur bez DPH.

Ako sa uvádza v súťažných podkladoch, má ísť o elektromobil s maximálnym výkonom 110 kilowattov a minimálnou kapacitou batérie 40 kilowatthodín.

,,Elektromobil bude slúžiť ako referenčné vozidlo v súvislosti s výkonom činností zabezpečovaných samosprávou," uvádza mesto.

,,Na nákup elektromobilu sme dostali dotáciu vo výške 10.000 eur z Environmentálneho fondu, okrem toho máme na to vyčlenených ešte 22 000 eur z vlastného rozpočtu," priblížil vedúci kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Na ekologickom vozidle už v súčasnosti jazdia aj žiarski mestskí policajti. Aj toto vozidlo zakúpilo mesto pred časom vďaka dotácii vo výške 30.000 eur z Environmentálneho fondu. Mesto tiež vybudovalo nabíjaciu stanicu, ktorá je situovaná pred mestským úradom.

,,Týmto trendom chceme ísť aj do budúcna a naše referentské vozidlá postupne obmieňať za ekologickejšie autá," dodal Baláž.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM