Barbara Dallosová Rôzne

Žiarska raritka: Trafte podľa fotky, kde je ktoré domové znamenie! KVÍZ

Vchody žiarskych tehlových domov zdobia desiatky takýchto reliéfov. Zalovte vo vizuálnej pamäti a skúste podľa fotiek trafiť, kde sa ktoré domové znamenie nachádza...

Ilustračný obrázok k článku Žiarska raritka: Trafte podľa fotky, kde je ktoré domové znamenie! KVÍZ
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Kukuričné klasy, kikiríkajúce kohúty, výjavy zo života robotníkov či hrajúce sa deti… Na priečeliach mnohých žiarskych vchodov, najmä v okolí centra, nájdeme najrôznejšie symboly. Dnes sú žiarske domové znamenia zachovaným unikátom a sú súčasťou zoznamu pamätihodností mesta. Kedysi ale plnili najmä praktickú funkciu. Slúžili jednoducho na orientáciu a domy nimi boli označené namiesto čísel.

Domových znamení sú v meste desiatky a okolo mnohých prechádzame denne. Niektoré z nich možno máte aj pod svojím oknom. Vedeli by ste ale podľa pohľadu na samotný reliéf určiť, kde v Žiari sa nachádza? Skúste to a hrajte priamo TU.

V kvíze sa vám postupne zobrazí 10 fotiek. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať do limitu, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vašim priateľom.

Vyskúšajte tiež:

Detaily z ulíc Žiaru: Trafíte správne, kde sa nachádzajú?

Z akého roku je fotka? Obrázkový RETROKVÍZ zo Žiaru

Bláznivé tvrdenia zo Žiaru: Pravda alebo výmysel?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM