Barbara Dallosová Správy

Žiarska športová hala na nepoznanie: Práce finišujú, maká sa aj cez víkendy, stihne sa termín? FOTO

Športovú halu, na ktorej sa podpísal zub času, začali modernizovať pred niekoľkými mesiacmi. Radnica sľubovala, že koncom leta by už hala mala slúžiť, boli sme sa preto pozrieť, ako to mieste vyzerá...

Ilustračný obrázok k článku Žiarska športová hala na nepoznanie: Práce finišujú, maká sa aj cez víkendy, stihne sa termín? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Zámer rekonštrukcie žiarskej športovej haly odsúhlasili poslanci už v októbri minulého roka. Hala, ktorá je už niekoľko rokov v dezolátnom sa tento rok začala meniť na moderný športový stánok. Naposledy sme vám priniesli pohľad na rozbúranú športovú halu, keď ešte bolo vidieť len stavebný neporiadok. Dnes už hala naberá kontúry z vizualizácií.

Na čom sa práve pracuje?

Už prechádzajúc okolo haly sa nedá nevšimnúť čulý stavebný ruch. Hala je už opláštená, z jednej strany je ale priestor stále otvorený. Pred budovou vidieť niekoľko kusov techniky a zvnútra počuť hlasy robotníkov.

,,Momentálne sa pracuje na vonkajšom opláštení haly a na montáži konštrukcie tribúny. Súčasne sa začína s prácami v spodnej časti, kde je fitko a klubové miestnosti. Murári tam začínajú omietať. Spodná čas potom ešte dostane nové okná i obklad," opisuje Emil Vozár, mestský poslanec a konateľ spoločnosti Technické služby, ktorá rekonštrukciu realizuje.

Hala nie je zakrytá len z jednej strany, smerom na Park Štefana Moysesa. Podľa Vozára je chýbajúce opláštenie účelové, pretože tadiaľ chodia robotníci a dokážu z tejto strany dostať do vnútra haly aj stroje, ktoré potrebujú k práci. Opláštenie bočnej strany má byť posledným krokom dokončenia prác.

Maká sa aj cez víkendy

Podľa slov Emila Vozára práce pokračujú podľa harmonogramu a nie sú v žiadnom sklze. ,,Musím stavbárov pochváliť, lebo teraz odrobili aj niekoľko víkendov. Ja sa sem chodím každý deň pozrieť, vždy tu vidím pracovať 15 až 20 ľudí," hovorí.

Mesto sľubovalo ako najneskorší termín dokončenia rekonštrukcie posledný augustový deň. Dokončeniu v danom termíne podľa Vozára nič nestojí v ceste. ,,31. august je podľa plánu a projektu dňom dokončenia. Hovorilo sa aj o skorších termínoch, na tento to akurát vychádza. Predsa, v septembri už začínajú súťaže, chceme aby už volejbalisti aj basketbalisti mohli halu využívať," vysvetlil konateľ mestskej eseročky.

70 parkovacích miest

Parkovacích miest je v súčasnosti pred športovou halou len niekoľko. Riešenie parkovania má podľa Vozára prebiehať súčasne s rekonštrukciou budovy. ,,Keď tu bude krásna vynovená športová hala, k tomu patrí aj dostatočne veľké parkovisko. Vzniknúť tu má parkovisko asi pre 70 áut. Aj to sa musí stihnúť do otvorenia haly, teda do konca augusta. Možno parkovisko v termíne nebude ešte celé asfaltové, v tej zadnej časti bude ten biely štrk, z ktorého sú aj v parku chodníky, to bude zatiaľ stačiť," dodal Emil Vozár na záver.

Práce na hale finišujú: Takto to tam práve vyzerá
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM