Martin Károly Iné športy

Žiarska štvorka priniesla zlato z Majstrovstiev Slovenska

V sobotu 18.2.2012 sa konali v Bratislave halové Majstrovstvá Slovenska žiakov v atletike. Z nášho klubu boli nominovaní štyria pretekári: Martin Kollár 800m, Dano Pellizzola 150m, Dano Nagy 150m a Samo Čaba 800m. V štafete vybojovali zlato.

Podali dobré výkony, ktoré vzhľadom na to, že súťažili v najlepšie obsadených disciplínach, im priniesli výborné umiestnenia. Dano Pellizzola vyhral rozbeh a skončil na celkovom 8. mieste, od medaily ho delilo 64 stotín sekundy. Martin Kollár dobehol v silnej konkurencii na výbornom 6. mieste a časom 2:17,26 poskočil aj na 6. miesto v tohtoročných halových tabuľkách žiakov. Dano Nagy a Samo Čaba bojovali so cťou a umiestnili sa na 14. a 15. mieste, sú však vo svojej vekovej kategórii najmladší a ich čas ešte príde.

Všetci štyria chlapci sú dobre rýchlostne vybavení, tak ich dozorujúci tréner prihlásil do štafety 4×200m. Nepatrili k favoritom, lebo veľké atletické tými poskladali silné šprintérske kvartetá. Svojim odhodlaním a bojovým naladením si naši chlapci získali na svoju stranu nielen divákov, ale aj organizátorov tohto najväčšieho mládežníckeho podujatia.

Štafetu vynikajúco rozbehol Dano Nagy a odovzdával kolík s nepatrným náskokom na prvom mieste Martinovi Kollárovi, ten po vysiľujúcej osemstovke pozbieral zvyšky síl a prvé miesto udržal, potom prišla veľká chvíľa Sama Čabu, ten v sebe prebudil rýchlostný potenciál a náskok na prvom mieste neuveriteľne zvýšil. Krízový moment nastal pri tretej odovzdávke, kde po menšom zaváhaní sme síce prišli o náskok, ale ostali sme v hre. Tu prebral réžiu do svojich rúk Dano Pellizzola, ten nenechal nikoho na pochybách, kto chce najviac zvíťaziť.

V atmosfére, keď bola celá hala na nohách vpadol do cieľa na prvom mieste. Chlapci podali úžasné výkony. Dobeh bol tesný, len 0,63“ bol rozdiel medzi prvým a druhým, preto ten najväčší výbuch radosti prišiel až po dlhých minútach čakania, keď zároveň s oficiálnymi výsledkami na tabuli prišla aj verejná poklona trénera.

Táto „Fantastická štvorka“ vybojovala titul majstrov Slovenska pre naše mesto v tej najlepšej chvíli. Po nedávnych nezmyselných turbulenciách v našom mestskom športe je to úžasná správa, ktorá snáď presvedčí aj tých najväčších skeptikov o tom, že dať do športu srdce sa oplatí.

nzplx

stafeta
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM