Barbara Dallosová Rôzne

Žiarska tanečnica Dominika s partnerom: V Číne ich vítali ako hviezdy, FOTO

Pôvabná Dominika s tanečným partnerom nás reprezentovali v ďalekej Číne. Rozhodne máme byť na čo pyšní.

Ilustračný obrázok k článku Žiarska tanečnica Dominika s partnerom: V Číne ich vítali ako hviezdy, FOTO
Zdroj: archív D. Rošková

Tanečníci Dominika Rošková z Lovčice-Trubín a Jaroslav Oboňa sú vo svojej kategórii úradujúcimi vicemajstrami Slovenska. Teraz sa však postavili svojej zatiaľ najväčšej tanečnej profesionálnej výzve. O titul majstrov sveta bojovali na najvyššej súťaži v Číne.

Čítajte tiež: Žiarska tanečnica Dominika pred odchodom do Číny: Každý deň tvrdá drina, FOTO

Na jesenný šampionát sa tanečný pár pripravoval dlhé týždne. A intenzívny tréningový režim priniesol ovocie.

Zdroj: archív D. Rošková

Top výsledok pre Slovensko

K dôslednej príprave sa pridala akási intuícia. Ako vysvetľuje Dominika, v deň D sa zobudili so skvelou náladou a od rána mali tušenie, že to dopadne dobre.

,,Prvé dva tance som ešte bola nervózna, ale potom som sa upokojila a Jaro bol veľmi silný, to mi pomáhalo. Preto milujem párový tanec, lebo sme na to dvaja," opisuje Dominika prvé pocity na parkete.

,,Šli sme prvýkrát bez redance, čo je opravné kolo pre 60 nepostupujúcich párov, prvých top 36 ide priamo ďalej, čo sa nám prvý raz podarilo. To nás veľmi nakoplo a dodalo nám to sebavedomie, takže ďalšie kolo, top 48, sa nám už tancovalo skvele. Každý tanec sme si užili ako by sme tancovali nejakú slovenskú súťaž – uvoľnene a od srdca," vysvetľuje Dominika.

Slovenský pár sa v konečnom výsledku umiestnil na 30. mieste spomedzi 80 párov z celého sveta. ,,Byť tridsiatym najlepším párom sveta je pre nás famózny výsledok a patrí medzi top výsledky Slovenskej republiky. Je to pre nás obrovsky úspech a odmena za celú doterajšiu prácu," hodnotí odchovankyňa žiarskeho tanečného klubu.

Zdroj: archív D. Rošková

Malá oskarová noc

Šampionát pre Dominiku a Jara nebol len úspechom, ale aj výletom. Keď práve nebojovali o titul na parkete, stihli si užiť aj trochu atmosféry ďalekej krajiny a zážitkom bol tiež slávnostný predvečer súťaže.

,,Bol to večer v štýle gala, red carpet ceremony, kde nás vítalo celé Chengdu za prítomnosti policajtov, kamier, množstva fotografov… Zažili sme takú menšiu oskarovú noc," prirovnáva Dominika.

FOTO z Číny: Výjazd bol pre tanečníkov zážitkom
8
Galéria
Zdroj: archív D. Rošková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM