Martin Károly Rôzne

Žiarska tuba zvíťazila v celosvetovej súťaži

Žiar nad Hronom 30. mája - Laminátová tuba s Braillovým písmom vyrábaná v spoločnosti TUBAPACK, a. s., v Žiari nad Hronom zvíťazila v celosvetovej súťaži Worldstar for packaging – Award for Packaging Excellence. Tú každoročne organizuje World Packagi

V konkurencii 278 výrobkov mnohých svetových výrobcov obalov z 30 krajín, bola tuba s Braillovým písmom najskôr ocenená základnou cenou, ktorú získalo 107 výrobkov.

Spomedzi nich prezident WPO vyselektoval päticu finalistov na jeho špeciálnu cenu za svoju originalitu, jedinečnosť a spoločenský prínos. Pri udeľovaní bronzovej, striebornej a zlatej hviezdy sa slovenskému výrobku podarilo získať najvyššie ocenenie – zlatú hviezdu WORLDSTAR.

Podľa riaditeľa spoločnosti Richarda Pittnera víťazná tuba oslovila porotu najmä svojím spoločenským a sociálnym aspektom, „pretože významne uľahčuje nevidiacej a slabozrakej skupine ľudí použitie predovšetkým farmaceutických výrobkov balených v laminátových tubách“.

Kvalitu Braillovho písma, jeho správnu čitateľnosť a zrozumiteľnosť overila aj Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Do túb s Braillovým písmom sú balené predovšetkým liečivá vo forme pást, krémov a mastí.

Zdroj: TASR

Tubapack
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM