Správy Samospráva

Žiarske cesty a chodníky po zime: Do ulíc vyšli zametacie stroje

Zima je preč, v žiarskych uliciach ale zanechala stopy. Technické služby čistia prednostne chodníky, pretože Žiarčania ich na ne upozorňujú.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske cesty a chodníky po zime: Do ulíc vyšli zametacie stroje
Foto: Barbara Dallosová

V Žiari nad Hronom sa v týchto dňoch pustili do čistenia komunikácií a chodníkov po zimnej údržbe. Riaditeľ mestských technických služieb Igor Rozenberg priblížil, že mesto by malo byť vyčistené počas niekoľkých týždňov.

,,Vzhľadom na to, že poveternostné podmienky sa zlepšili, tak zametacie vozy vyšli do ulíc. Prednostne sa venujeme tomu, aby boli vyčistené chodníky, lebo tam máme niekoľko pripomienok od občanov," poznamenal v tejto súvislosti.

Aktuálnu zimnú sezónu hodnotí ako priemernú, podľa jeho slov sa tiež dobre popasovali s novými povinnosťami, ktoré mestu vyplynuli z tzv. chodníkovej novely. Taktiež vyzdvihol, že sa o chodníky postarali aj samotní občania či podnikatelia, ktorým nebol ich stav ľahostajný.

Rozenberg ďalej uviedol, že aktuálne sa technických službám podarilo rozšíriť svoj vozový park. Spoločnosť kúpila dvojkolesový, ručne vedený traktor s radlicou a kefou na sneh, ktorý bude využívať najmä na odhŕňanie úzkych chodníkov v časti IBV. ,,Kúpili sme aj kolesový traktor s radlicou a sypačom, ktorý zabezpečuje údržbu na menších miestach, kde sa väčší traktor nedostal," dodal riaditeľ spoločnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM