Martin Károly Od Vás

Žiarske gymnázium navštívil Viktor Vasilievič Gorbatko

Vo štvrtok 9.júna 2011 navštívil Gymnázium Milana Rúfusa v Žiari nad Hronom ruský kozmonaut a dvojnásobný hrdina ZSSR Viktor Vasilievič Gorbatko.

So žiakmi, ktorý sa učia ruštinu sa stretol na dvojhodinovej besede,“ začína rozprávať riaditeľka žiarskeho gymnázia Dana Paálová. Bývalému generálmajorovi, kozmonautovi a dvojnásobnému hrdinovi ZSSR sekundoval aj primátor mesta Ivan Černaj.

Úvod besedy sa niesol v krátkej prezentácii, v ktorej Gorbatko oboznámil žiakov so svojou kozmickou biografiou. Potom nasledovala diskusia: „Žiakov najviac zaujímalo, či existujú v kozme inteligentné bytosti a v čom vidí zmysel kozmického výskumu,“ približuje riaditeľka niekoľko z nespočetných otázok zvedavých študentov. „Okrem kozmu je záľubou Viktora Vasilieviča aj filatelia, a tak na besede zazneli otázky aj na túto tému,“ pokračuje v opise diskusie Paálová. Viktor Vasilievič Gorbatko je naozaj vášnivým zberateľom známok s námetom letectva a kozmonautiky. V jeho zbierke sa nachádza až niekoľko tisíc známok, s ktorými usporiadal už dve výstavy.

Gymnazisti- ruštinári si z besedy odniesli nielen spomienku na príjemného človeka, nové poznatky o kozmonautike, ale aj dobrý pocit, že s vedomosťami, ktoré získali v škole z ruského jazyka sa nestratia,“ uzatvára riaditeľka. KP

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM