Martin Károly Kultúra

Žiarske hity spoza Jadranu zaujali Slovensko: Pozrite si najnovšie klipy!

Len Žiarčania vedia, kde je Jadran :) Chlapci zo zoskupenia Janko Kulich & Kolegium mysleli práve neslávne známu ubytovňu. Piesne ako Nejde o to, My sme tu doma, či Jadranské dig more, nájdete práve na albume Hity spoza Jadranu. Krstným otcom sa stal český pesničkár Xindl X. Pozrite ich nové songy.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske hity spoza Jadranu zaujali Slovensko: Pozrite si najnovšie klipy!
Foto: DuPe - / Zdroj: Dnes24.sk

Nový album je na svete už tri mesiace. Jeho krstným otcom sa stal český pesničkár Xindl X známy z rádií i televízie a krstilo sa opadaným ihličím spred ubytovne Jadran. Kapelka hrá v zložení Matúš Holečka – gitara, Štefan Hlôška – ústna harmonika, Maro Vojtko – basgitara, Janko Kulich – spev. Prečítajte si rozhovor s posledne menovaným. Janko zodpovedá za texty.

Ako hodnotíš minulý rok?

Minulý rok bol pre nás ako kapelu neuveriteľný. Odohrali sme množstvo koncertov, samostatných aj na festivaloch, spojili sme sily s Jožkom Banášom, Simou Martausovou, natočili dva CDčka, videoklip k piesni Len ty liek. Našli sme si množstvo nových divákov a fanúšikov doma i mimo Žiaru. Radi spomíname na minuloročný krstný koncert, i na úplne preplnený Starý dvor v auguste so Simou Martausovou. Som vďačný svojej kapele, ľudom, ktorí nám pomáhajú, podporujú nás.

Darí sa vám produkovať aj nové skladby?

Celkom som za minulý rok napísal 40 piesní a z toho vyplýva, že sa musíme opäť do štúdia:-) Ďalší projekt vydáme tento rok, pripravujeme vážnejší album, ale nebudú chýbať ani „hymnické piesne“:-) Krst pripravíme na koniec roka v decembri.
Tešiť sa môžete na pestrú zmes pesničiek, tento rok odpremiérujeme aj piesenku pre žiarsky útulok. K vybraným pesničkám budeme už na jar točiť videoklipy.

Aké sú plány na tento rok?

Najbližšie nás čaká množstvo koncertov po celom Slovensku. Repríza krstu sa uskutoční v piatok 7. marca v Art Point v meste Prievidza, odkiaľ pochádzam. Chýbať nebude ani Sima Martausová a Xindl X. Vyblokované máme už aj celé leto rôznymi festivalmi.

Pozrite si aj najnovšiu skladbu zoskupenia – Môj milý bože vo videách. Nájdete tam aj záznam koncertu a ďalšie hity :)

Janko Kulich & Kolegium
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM