Martin Károly Iné športy

Žiarske kadetky porazili Bystričanky

Kadetky Volejbalového klubu MŠK Žiar nad Hronom privítali v nedeľu 8. novembra na domácej palubovke rovesníčky z Banskej Bystrice. Domáce dievčatá v dvojstretnutí 3. kola stredoslovenských majstrovstiev potvrdili svoju doterajšiu suverenitu v súťaži.

V doterajšom priebehu súťaže stratili Žiarčanky zatiaľ len dva sety proti Hnúšti a bez bodovej straty kraľovali, spolu s Považskou Bystricou, na čele tabuľky. S úmyslom pokúsiť sa skomplikovať im život pricestovali do Žiaru kadetky Volejbalového klubu Milanotrade Banská Bystrica. Domáce však od začiatku potvrdzovali úlohu favorita a konsolidovanou hrou postupne zvyšovali svoje vedenie. Do prvého stretnutia vstúpili jednoznačnými setmi v pomere 25:10 a 25:15. V treťom sete sa Bystričanky dostávali viac k lopte, no na zvrat v stretnutí nemali. Koncovku Žiarčanky zvládli v pomere 25:21 a prvé stretnutie získali pre seba výsledkom 3:0.

Druhé stretnutie bolo podobné tomu prvému. Žiarske volejbalistky potvrdzovali svoju suverenitu a Bystričankám dovolili uhrať len dokopy len 39 lôpt. Po setoch 25:11, 25:15 a 25:13 zvíťazili domáce nad Banskou Bystricou aj v druhom stretnutí 3:0.

Žiarske kadetky majú po ôsmych odohratých zápasoch najvyššej súťaže na svojom konte osem víťazstiev a spolu s Považskou Bystricou sú naďalej na čele tabuľky. Budúcu nedeľu cestujú do Poltára a najbližšie domáce stretnutie odohrajú v nedeľu 22. novembra v mestskej športovej hale proti Zvolenu. /gem/

volej kadetky zh bb
20
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM