Martin Károly Iné športy

Žiarske karate má dve jasné favoritky

Nina Jelžová a Dominika Veisová zo žiarskeho Karate klubu MŠK, sú po druhom kole Slovenského pohára opäť bližšie k celkovým víťazstvám vo svojich kategóriách.

11. marca 2012 sa v Komárne konalo 2. kolo Slovenského pohára mládeže. Za účasti 436 pretekárov zo 47 klubov si naši karatisti z MŠK Žiar nad Hronom nepočínali zle, keď sa im opäť podarilo medailovo presadiť.

V kategórii starších žiačok nad 40 kg štartovala momentálne naša najúspešnejšia pretekárka Nina Jelžová, ktorá mala na konte už víťazstvo z prvého kola. V kategórii štartoval takmer dvojnásobný počet pretekárok oproti minulému kolu, ale to Nine nezabránilo obhájiť zlato, keď opäť nenašla premožiteľku. Jej bodový náskok pred tretím, záverečným kolom je už taký veľký, že by ju nemal nikto ohroziť a Nina by sa mala stať celkovou víťazkou Slovenského pohára vo svojej kategórii.

Podobná situácia je aj v kategórii mladších dorasteniek do 45 kg, kde nás reprezentuje Dominika Veisová. Dominika išla tiež obhajovať zlato z minulého kola a taktiež sa jej to podarilo. Vo finále dokonca deklasovala svoju súperku, s ktorou sa jej podarilo vyhrať 8:0 ešte pred časovým limitom. Dominika má taktiež veľký bodový náskok pred svojimi súperkami a tak by jej celkové víťazstvo v Slovenskom pohári nemalo ujsť. Ostatným pretekárom sa nepodarilo medailovo presadiť.

17. apríla 2012 sa v Žiline konali Majstrovstvá Slovenska seniorov, kde po dlhých rokoch mal zastúpenie aj náš karate klub v podobe Rastislava Štyriaka. Rasťo je úradujúcim juniorským majstrom Slovenska a účastníkom tohtoročných juniorských Majstrovstiev Európy. Pravidlá dovoľujú štartovať juniorom po ostaršení v seniorskej kategórii a tak Rasťo nastúpil do bojov o titul so svojími staršími kolegami. V seniorských kategóriách trvá zápas 3 minúty oproti 2 minútam v junioroch a aj toto sa podpísalo na tom, že Rasťo zastal tesne pred bránami finále, no nakoniec si z turnaja odniesol krásne tretie miesto.

Všetkým pretekárom ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

Ľubomír Striežovský, Karate klub MŠK Žiar nad Hronom www.karatezh.sk

karate komarno
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM