Martin Károly Iné športy

Žiarske karate na vrchole síl: Staň sa jedným z nich práve teraz!

Karatisti sa zúčastnili 32 turnajov, z ktorých si odniesli 223 medailí. 70 zlatých, 54 strieborných a 99 bronzových. V počte získaných medailí bola táto sezóna najúspešnejšou v takmer 40-ročnej histórii klubu. Práve sa začína nábor.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske karate na vrchole síl: Staň sa jedným z nich práve teraz!
Zdroj: Dnes24.sk

Samí majstri!

Karate klub MŠK Žiar nad Hronom vstupuje do novej súťažnej sezóny. A má sa čím pochváliť. Na Majstrovstvách Stredoslovenského zväzu karate si majstrovský titul vybojovali Rastislav Štyriak, Michaela Ďurišová, Šimon Sečkár, Ester Šišková a Michal Výrostko.

Na Majstrovstvách republiky sa podarilo získať 6 titulov Majstra republiky /Rastislav Štyriak – 2×, Radovan Černák, Šimon Sečkár, Natália Rajčanová, Erik Sklenka/, 2 strieborné medaile /Ivan Tatár, Rastislav Štyriak/ a 5 bronzových medailí /Milan Laurov, Michaela Ďurišová, Šimon Sečkár, Zdenko Vanka, Michal Výrostko/.

Na Majstrovstvách republiky v štýle Šitoryu sa opäť darilo, keď si naši pretekári vybojovali 3 majstrovské tituly /Natália Rajčanová, Michal Výrostko, Martina Tatárová/, 1 stiebornú medailu /Milan Laurov/ a 3 bronzové medaily /Nina Jelžová, Marko Kováč, Rastislav Štyriak/.

Na Majstrovstvách republiky družstiev sa naše jediné družstvo /Marko Kováč, Zdenko Vanka, Roman Debnár, Aris Nikolas Čela/ umiestnilo na treťom mieste. Z národných turnajov si naši karatisti doniesli spolu 151 medailí.

Úspechy aj na medzninárodných turnajoch

Na medzinárodnej scéne náš klub zaznamenal opäť nárast v zisku medailí. Podarilo sa ich vybojovať 72, čo je oproti sezóne 2011/2012 viac ako dvojnásobné zlepšenie. Najvýznamnejšími turnajmi boli – Svetový pohár Budapest Open – Maďarsko /Natália Rajčanová – 2. miesto/, svetový pohár Harasuto Cup – Poľsko /Dominika Veisová – 3. miesto/, svetový pohár Grand Prix Hradec Králové – Česko /Dominika Veisová – 1. miesto, Michal Výrostko – 3. miesto, Nina Jelžová – 4. miesto/, Európsky turnaj mládeže – Grand Prix of Youth Bratislava /1. miesta – Nina Jelžová, Šimon Sečkár, 2. miesto – Dominika Veisová, 3. miesta – Milan Laurov, Natália Rajčanová, Šimon Sečkár, Martina Tatárová, Michal Výrostko/.

Snáď najlákavejším podujatím boli 1. Majstrovstvá Európskej Šitoryu asociácie – majstrovstvá Európy v štýle šitoryu, kde žiarski karatisti reprezentovali Slovensko a aj svojimi výsledkami sa pričinili o prvé miesto slovenského tímu. Majstrami Európskej šitoryu asociácie sa stali Natália Rajčanová, Milan Laurov a Dominika Veisová, vicemajsterkou sa stala Nina Jelžová, tretie miesta obsadili Marko Kováč a Martina Tatárová, štvrté miesto sa ušlo Romanovi Debnárovi.

Je na mieste spomenúť aj našich nováčikov a najmladších pretekárov, ktorým sa darilo bodovať hlavne na súťažiach určených pre začínajúcich pretekárov, no niektorým sa darilo bodovať aj v konkurencii skúsenejších pretekárov,“ uvádza jeden z trénoerov klubu Ľubomír Striežovský.

Najviac sa darilo tímto pretekárom – Ester Šišková, Ivana Gahírová, Natália Volfová, Alexandra Biela, Vladimíra Biela, Samuel Hanus, Matúš Jančok, Viktória Pavlová, Karol Tegelhoff, Patrik Franta, Patrícia Vanková, Nela Mladenovič, Adam Dražo, Veronika Viglašská, Adam Dolnický.

5. najlepší klub na Slovensku

V hodnotení najvýznamnejších turnajov sa za sezónu 2012/2013 umiestnil náš karate klub MŠK Žiar nad Hronom v celoslovenskom hodnotení na 5. mieste.

V uplynulej sezóne klub zorganizoval 3 súťaže – 1. kolo pohára Stredoslovenského zväzu karate, Memoriál Jozefa Juhaňáka a klubovú súťaž pre začínajúcich pretekárov a nepretekárov.

Záver sezóny patril skúškam technickej vyspelosti – páskovaniu, kde cvičenci boli za svoje výkony odmenení vyšším technickým stupňom.Bodkou za sezónou bolo už tradičné letné sústredenie, ktoré sa konalo koncom augusta a zúčastnilo sa ho vyše 40 cvičencov.

Pod výnimočné výsledky nášho karate klubu sa podpísali okrem pretekárov a cvičencov aj tréneri, ktorí pracovali v dvoch pobočkách klubu a to v Žiari nad Hronom na 4. ZŠ – Ľubomír Striežovský ml., Vladimír Neudeker, Miloš Viglašský, Anton Urblík, Ivan Červenka a na Základnej škole v Hornej Ždani – Radovan Černák a Ivan Tatár. Celý klub mal pod palcom prezident klubu Ľubomír Striežovský st..

Nábory každý pondelok a štvrtok

Na záver patrí poďakovanie aj ľuďom a organizáciám, ktoré nám vytvárali vhodné podmienky na trénovanie a súťaženie, vedeniu 4. ZŠ na Jilemnického ulici v Žiari nad Hronom a vedeniu ZŠ v Hornej Ždani, mestu Žiar nad Hronom a samotnému Mestskému športovému klubu, všetkým sponzorom a zainteresovaným rodičom,“ dodáva na záver Striežovský

S novou sezónou prichádza možnosť pridať sa do radov karatistov a stať sa členom jedného z najúspešnejších mládežníckych klubov na Slovensku. Do klubu sú prijímané deti už od 5 rokov. Podrobnejšie informácie o nábore nových členov hľadajte na www.karatezh.sk.

Karate ZH- nábor
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM