Katarína Oravská Kultúra

Žiarske Kino Hron po digitalizácii: Prichádza s ďalšou novinkou!

Žiarske kino kráča s dobou a prispôsobuje sa nárokom súčasného diváka. Len nedávno prešlo digitalizáciou. Prichystanú má už aj ďalšiu zaujímavú novinku, ktorú jeho návštevníci istotne ocenia.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske Kino Hron po digitalizácii: Prichádza s ďalšou novinkou!
Zdroj: Dnes24.sk

Žiarske Kino Hron, ktoré prešlo v posledných mesiacoch procesom digitalizácie a v súčasnosti čaká už iba na slávnostné otvorenie, prichádza s ďalšou novinkou a to vlastnou webstránkou. Webstránka s doménou kinohron.sk by mala byť funkčná už budúci týždeň. Obsahovať bude aktuálne informácie o programe kina a návštevníkom poskytne možnosť rezervovať si lístky na premietanie online.

Digitalizácia kina spočívala v zmene premietacej techniky. Namiesto pôvodných premietačiek 35-mm filmových kópií sa bude premietať novou digitálnou technikou. Jednu 35 mm premietačku si kino ponechalo na premietanie alternatívnych filmov klubového charakteru. Okrem toho sa rozšíril zvukový formát kina na Dolby Surround 7.1.

Digitalizácia v celkovej hodnote takmer 81 000 eur sa mohla realizovať vďaka spolufinancovaniu mesta Žiar nad Hronom, nenávratnej dotácie spojenej s pôžičkou od Audiovizuálneho fondu v rámci komplexného projektu, realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády SR. Okrem toho sa Mestskému kultúrnemu centru (MsKC) podarilo od sponzora získať 6000 eur na zakúpenie nového premietacieho plátna.

Podľa riaditeľky MsKC Michaely Pribilincovej je prechod na digitál nevyhnutnou súčasťou prispôsobovania sa nárokom modernej doby a nárokom súčasného diváka. „Z praktického hľadiska digitalizácia so sebou prináša značné ekonomické výhody, ako napríklad širšiu ponuku filmovej produkcie, zvýšenie finančnej efektivity a rentability premietania prostredníctvom zníženia nákladov na transport filmových kópií, zvýšenie výnosov skvalitnením ponuky a jednoduchšiu manipuláciu pri expedícii filmov,“ podotkla Pribilincová.

Foto. ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM