Rôzne Správy

Žiarske kúpalisko zatvorilo: Takáto sezóna tu nebola už roky!

Žiarske plážové kúpalisko definitívne ukončilo sezónu. Prevádzkovatelia neskrývajú spokojnosť, toto leto zhodnotili ako najlepšie za posledné roky.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske kúpalisko zatvorilo: Takáto sezóna tu nebola už roky!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročnú letnú sezónu si na plážovom kúpalisku v Žiari nad Hronom pochvaľujú. Podľa vedúceho kúpaliska Igora Korbelu sa prišlo počas tohto leta osviežiť takmer 28.000 návštev­níkov.

,,Tento rok boli tržby aj návštevnosť najlepšie za posledných päť rokov," skonštatoval Korbela s tým, že počas minuloročnej sezóny mali na kúpalisku približne 22.500 návštev­níkov.

Kúpalisko tento rok otvorili v polovici júna, tento mesiac však bol podľa Korbelu najslabší. Pre nepriaznivé počasie bolo kúpalisko osem dní za sebou zatvorené a do konca júna ho navštívilo len približne 600 ľudí. Situácia sa zlepšila hneď v júli, keď jeho bránami prešlo 10 500 návštev­níkov. Horúce augustové počasie sa postaralo o to, že najviac ľudí prišlo na kúpalisko práve v druhej polovici prázdnin. V auguste tam mali približne 16 500 návštev­níkov.

Najväčšia návštevnosť bola podľa Korbelu počas piatkov a víkendov. Vedie nedeľa 29. júla, keď prišlo na plážové kúpalisko 1655 ľudí.
Aktuálne je už žiarske kúpalisko zatvorené. Personál totiž pripravuje na otvorenie mestskú plaváreň, ktorá privíta verejnosť v pondelok 3. septembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM