Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarske kúpalisko pripravené na sezónu: Poznáme termín otváračky

Ortuť v teplomeroch stúpa a kúpaliská už kalkulujú s termínmi, kedy otvoria svoje brány. Zisťovali sme, kedy plánuje odštartovať sezónu žiarske plážové.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske kúpalisko pripravené na sezónu: Poznáme termín otváračky
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Čas vytiahnuť plavky sa blíži. Obľúbeným miestom na letný relax je pre Žiarčanov plážové kúpalisko v Parku Štefana Moysesa.

Ako pre Žiar24 uviedol Peter Jagoš z Technických služieb, predpokladaný termín otvorenia kúpaliska pre túto sezónu je nedeľa 18. júna. Pochopiteľne, plány môžu zmeniť vrtochy počasia, čo sa ale týka technických príprav, kúpalisko je na otváračku prichystané.

,,Všetky prípravné práce sú už viac-menej hotové. Čistil sa tobogan, maľoval sa detský bazén, opravoval sa ventil vo veľkom bazéne a je pokosené, pričom kosiť sa bude pred otvorením ešte raz. Už vlastne len čakáme na počasie," priblížil Jagoš s tým, že väčšie opravy pred touto sezónou kúpalisko nečakajú.

Väčšou rekonštrukciou prešlo žiarske kúpalisko pred dvomi rokmi, kedy okolo hlavného bazéna pribudla široká zámková dlažba, zábradlia a brodiskové vstupy. Novinkou minulého roka bol náramkový systém vstupeniek.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM