Aktualizované Barbara Dallosová Šport

Žiarski bojovníci sa ukázali: Jiu-Jitsu klub uzavrel rok skvelými úspechmi

Deti a juniori zo žiarskeho klubu sa postavili silnej konkurencii. Tej sa však nezľakli.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski bojovníci sa ukázali: Jiu-Jitsu klub uzavrel rok skvelými úspechmi
Zdroj: Jiu-Jitsu klub Žiar nad Hronom

Zverenci trénera Jaroslava Bičára zo žiarskeho klubu Jiu-Jitsu majú za sebou posledné turnaje tohto roka. Tvrdý tréning priniesol ovocie hneď niekoľkým bojovníkom, ktorých výkony vytvorili aj pekné klubové výsledky.

Z Bratislavy do Budapešti

Ešte v novembri (5.11.) vycestovali žiarske talenty do Bratislavy na IV.West Coast CUP Brazilian Jiu Jitsu & Grappling. Turnaja sa zúčastnili zápasnícke tímy zo Slovenska, Česka, Poľska, Rakúska a Srbska. Žiar si odniesol niekoľko ocenení. V kategórii mužov do 100 kg zabodoval Miro Bielesch s druhým miestom. Druhé miesta pridali tiež juniori Samuel Frindt (v kat. do 75 kg – modrý opasok), Adam Mališ (kat. do 80 kg – biely opasok) a bronzom v juniorskej kategórii prispel Adam Hanuska (kat. do 80 kg – biely opasok).

O pád dní na to sa žiarske talenty presúvali do maďarskej metropoly na 12. ročník súťaže Budapest Brazilian Jiu Jitsu (12.11.). Tu zažiarili mená Samuel Frindt, ktorý si vybojoval tretie miesto v kategórii do 70 kg s modrým opaskom a Andrej Tončík, taktiež s bronzom a modrým opaskom v kategórii do 75 kg.

V Martine v silnej konkurencii

Na turnaji Sai Kids Martin (11.12.) si zmerali sily deti a juniori. Sedem detí a šesť juniorov zo žiarskeho klubu muselo čeliť konkurencii vyše stovky súťažiacich zo Slovenska, Českej republiky, Poľska i Rakúska.

V zápasení v kimone (GI) si Hanka Pavolová v kategórii dievčat do 30 kg vybojovala 1. miesto. Aďo Mihalka pridal bronz v kategórii chlapcov do 45 kg. Darilo sa aj juniorom. Tobias Kudelčík priniesol klubu zlaté umiestnenie v kategórii do 58,5 kg a Adam Mališ bronz v kategórii do 79,9 kg.

Rovno po dve medaily priniesli Andrej Tončík (2. miesto Juniori do 79,3 kg v GI a 2. miesto Juniori NO GI nad 72kg) a Samuel Frindt (1. miesto Junior GI do 69 kg a 1.miesto Juniori NO GI do 71,9 kg).

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM