Barbara Dallosová Správy

Žiarski cestári v pohotovosti: Do ulíc mesta vyrazili odhŕňače už v noci!

Biele cesty, chodníky, čiapočky na strechách áut. Do takéhoto rána sme sa dnes zobudili. Pracovníci žiarskch Technických služieb ale vstávali ešte o niečo skôr. Ako sú na nápor snehu pripravení?

Ilustračný obrázok k článku Žiarski cestári v pohotovosti: Do ulíc mesta vyrazili odhŕňače už v noci!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Biela zima sa na uliciach nášho mesta do rána poriadne vybláznila. To každoročne postaví do pozoru aj cestárov. Starostlivosť o mestské komunikácie majú v réžii mestské Technické služby. Tým dnes začala šichta v nezávideniahodnej hodine.

,,Prvý výjazd, kedy sme pustili do ulíc asi päť áut, bol o pol tretej nad ránom. Odvtedy sú stále v teréne," povedal pre Žiar 24 riaditeľ mestskej eseročky Igor Rozeneberg.

Podľa Rozenbergových slov sú ale pracovníci na boj so snehovou nádielkou na našich cestách pripravení. ,,Sme v plnom nasadení. Samozrejme, nikdy to nebude stopercentne ani podľa mojich predstáv, nie ešte podľa predstáv občanov, ale práve preto robíme všetko čo môžeme," vysvetľuje.

Svojou nespokojnosť môžu Žiarčania vyjadriť priamo u pracovníkov Technických služieb. ,,Linka zimnej údržby je k dispozícii nonstop. Na číslo 0915 317 044 môžu občania volať každý deň v týždni, každú dennú či nočnú hodinu," dáva do pozornosti riaditeľ.

Na otázku, či už počas dnešnej šichty narazili na problémy, Rozenberg odpovedá: ,,Menšie či väčšie komplikácie musíme riešiť neustále. Pred chvíľou to bolo napríklad upozornené na situáciu na ulici Vansovej, kde po jej oboch stranách parkujú autá a odhhŕňacie vozidlo tadiaľ nemôže prejsť, pretože by parkujúce autá mohlo poškodiť. To riešime práve v týchto chvíľach," dodáva na záver Rozenberg.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM