Martin Károly Futbal

Žiarski chlapci na prestížnom turnaji? Bez jedinej prehry a bez inkasovaného gólu!

Mladí futbalisti Pohronia opäť raz potvrdili svoju dobrú povesť víťazstvom na prestížnom domácom turnaji Pohronie CUP 2013 a dokázali, že nie náhodou patria k absolútnej slovenskej špičke v kategórii U10. Z turnaju si odniesli zlatú trofej!

Ilustračný obrázok k článku Žiarski chlapci na prestížnom turnaji? Bez jedinej prehry a bez inkasovaného gólu!
Zdroj: Dnes24.sk

Mená tímov ako MFK Košice, FK Dukla Banská Bystrica, MFK Ružomberok, FC Spartak Trnava, PFA FC ViOn Zlaté Moravce, FC Nitra či FC 1898 Patržalka boli zárukou kvality turnaja. Z TOP tímov tejto vekovej kategórie chýbali akurát výbery Slovana Bratislava, AS Trenčín a MŠK Žilina, ktoré sa kvôli inému programu ospravedlnili.

Mladé futbalové talenty

Žiarske futbalové nádeje prešli turnajom bez jedinej prehry a čo je obdivuhodné, bez jediného inkasovaného gólu. To sa na takýchto turnajoch málokedy stáva. V extrémne horúcom počasí, pred peknou diváckou kulisou a s podporou svojich fanúšikov predvádzali najlepší futbal založený na kombinačnej hre a súperov doslova nepustili, až na pár výnimiek, na svoju polovicu. A to je dôležitejšie ako konečný výsledok, ktorý je pridružený ku hre akú títo malí žiarski futbalisti pod vedením trénerov Rastislava a Radoslava Urgelu, spoločne s Aurelom Rosenbergom, už druhý rok predvádzajú.

„***Na domáci turnaj sme sa pripravovali svedomito po všetkých stránkach a už na predchádzajúcich podujatiach chlapci naznačili, že sa uberáme správnym smerom v tréningovom procese a súperi nám nestačia. Dokonca v Šamoríne a v Zlatých Moravciach sme predvádzali ešte krajší, kombinačnejší futbal ako na žiarskom trávniku v niektorých stretnutiach.

Žiarčania už budia na trávnikoch rešpekt

Na obhajobu mojich hráčov však musím povedať, že súperi z nás už majú rešpekt, hrajú často v hlbokej defenzíve, na brejky, a preto musíme hrať skoro každý zápas do „plných“. To je však v konečnom dôsledku pre nás dobré, lebo keď sa už teraz hráči naučia presadiť do zhustenej defenzívy, budú to mať na ihriskách ľahšie v budúcnosti. Chlapci hrajú vo forme, futbal ich baví a chutí im. Vyzdvihnúť by som chcel aj ich 12 zápasovú šnúru bez prehry a bez inkasovaného gólu, čo svedčí o ich kvalite, dobrej defenzíve a organizácii hry celého tímu.

Na turnaji dostalo priestor všetkých 16 nominovaných hráčov, niektorí hrali viac, niektorí menej (najmä 5 hráči ročníka 2004), ale čo je dôležité, všetci splnili, čo sme od nich očakávali. Fandili si, povzbudzovali sa a vytvorili tím, ktorý je prísľubom do budúcnosti pre žiarsky mládežnícky futbal.

Vyvrcholením boli najmä zápasy s MFK Košice a s FC Petržalka, ktoré si hráči spolu s fanúšikmi užili a nenechali nikoho na pochybách, že pohár je v správnych rukách. Okrem toho sme mali v našich radoch aj najlepšieho hráča celého turnaja, ktorým sa stal po bezchybnom výkone náš pilier defenzívy Martin Šuster.

Samo Urgela, najlepší hráč tímu

Ďalšie individuálne ocenenie si prevzal aj Samuel Urgela, ktorý sa po parádnom výkone s Košicami a najmä vo finále, kde sa blysol dvomi krásnymi gólmi, stal najlepším hráčom nášho tímu. Do poslednej chvíle mu sekundoval výbornými výkonmi, na turnaji s prehľadom hrajúci, ľavý obranca Tomáš Kukučka. Ďakujem ale všetkým hráčom za ich vzornú reprezentáciu klubu FK Pohronie aj mesta Žiar nad Hronom, rodičom za ich podporu a sponzorom, ktorí sa podieľali na príprave a usporiadaní tohto kvalitne obsadeného turnaja,***“ komentuje tréner Rastislav Urgela.

Pohronie CUP 2013, U10 Žiar nad Hronom (22.6.2013)

FK Pohronie – FCB Horná Nitra 3:0, góly: Rajčan, Tatár, Skučka
FK Pohronie – FAMT Prešov 2:0, góly: Kukučka T., Urgela
FK Pohronie – FK Jupie Banská Bystrica 2:0, góly: Rosenberg (2)
FK Pohronie – FK Dukla Banská Bystrica 1:0, gól: Rosenberg
FK Pohronie – MFK Ružomberok 0:0
FK Pohronie – MFK Košice 2:0, góly: Kukučka T., Urgela

Finále:

FK Pohronie – FC 1898 Petržalka 3:0, góly: Urgela (2), Rajčan

Zostava: Žember, Pivarči, Šuster, Urgela, Rosenberg, Sučák, Kukučka T., Skučka, Rajčan, Tatár, Beňo R., Hric, Boška, Krčmár, Olajec, Kukučka A.

Strelci gólov: Urgela (4), Rosenberg (3), Rajčan (2), Kukučka T. (2), Skučka, Tatár Umiestnenie: 1.miesto, 6 – 1 – 0 so skóre 13:0, 19 bodov

Konečné poradie turnaja: 1. FK Pohronie, 2. FC 1898 Petržalka, 3. PFA FC ViOn Zlaté Moravce, 4. FK Jupie Banská Bystrica, 5. FK Slovan levice, 6. MFK Košice, 7. MFK Ružomberok, 8. AŠK Inter Bratislava, 9. FC Spartak Trnava, 10. FK Dukla Banská Bystrica, 11. FC Nitra, 12. FAMT Prešov, 13. ČFK Nitra, 14. FC Baník Horná Nitra

Pohronie CUP 2013- mimoriadny úspech Žiarčanov
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM