Barbara Dallosová Kultúra

Žiarski divadelníci a výtvarníci spojili sily: Výsledok je skvelý, FOTO

Predstavenie žiarskych divadelníkov žalo úspechy aj vďaka pôsobivej scéne a kostýmom. Príbeh sa teraz premenil na výstavu.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski divadelníci a výtvarníci spojili sily: Výsledok je skvelý, FOTO
7
Galéria
Foto: DuPe -

Rozprávkovú výstavu, ktorá malých aj veľkých prevedie príbehom Alica v krajine zázrakov, ponúka v týchto dňoch Mestské kultúrne centrum (MsKC) v Žiari nad Hronom.

,,Na výstave návštevníci uvidia scénografiu a časť kostýmov z divadelného predstavenia Alica v krajine zázrakov z produkcie Základnej umeleckej školy Z. Strnadovej-Parákovej," priblížila učiteľka výtvarného odboru Dorota Michaleje. Divadelnú hru nacvičili a ešte vlani odpremiérovali žiaci literárno-dramatického odboru. S predstavením zožali úspech aj na súťažiach.

Okrem rekvizít a kostýmov, ktoré sa použili i v rámci predstavení, sú na výstave odprezentované aj práce žiakov výtvarného odboru. Tiež scénografia Michaleje. Na jej výrobe sa však podľa nej podieľali i samotní žiaci.

Súčasťou vernisáže bolo aj krátke predstavenie pozostávajúce z niekoľkých scén z úspešnej hry. Rozprávkovú výstavu si budú môcť záujemcovia pozrieť vo výstavnej sieni MsKC do 30. apríla.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM