Krimi Samospráva

Žiarski mestskí si pochvaľujú kameru na autobuske: Fajčiari, toto ste tušili?

Kým v roku 2015 evidovala MsP 143 takýchto priestupkov, v minulom roku to už bolo 376 priestupkov. Fajčiari, toto si radšej prečítajte celé!

Ilustračný obrázok k článku Žiarski mestskí si pochvaľujú kameru na autobuske: Fajčiari, toto ste tušili?
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Vďaka nainštalovaniu novej kamery, ktorá sníma celú plochu autobusovej stanice v Žiari nad Hronom, sa podarilo žiarskej mestskej polícii (MsP) odhaliť v minulom roku viac priestupkov na úseku ochrany nefajčiarov ako v predchádzajúcich rokoch.

Kým v roku 2015 evidovala MsP 143 takýchto priestupkov, v minulom roku to už bolo 376 priestupkov. Podľa náčelníka Róberta Šišku tvorí väčšinu týchto priestupkov práve porušenie zákazu fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy, prístreškoch či otvorených nástupištiach.

Kamera, ktorá sníma celý priestor centrálnej autobusovej stanice bola na okraj budovy nákupného centra nainštalovaná ešte koncom roka 2015. Práve tu je podľa Šišku najčastejšie páchaným priestupkom fajčenie napriek zákazu. „A to aj napriek tomu, že sme pred inštalovaním kamery v dostatočnej miere a dostatočne viditeľne umiestnili upozornenia pre občanov, že sa tam zakazuje fajčiť a že riskujú blokovú pokutu,“ poznamenal Šiška.

Napriek tomu mnohí ľudia, podľa jeho slov, zákaz nerešpektujú. Na miesto je potom vyslaná hliadka, ktorá môže za tento priestupok uložiť pokutu do výšky 33 eur. V prípade správneho konania môže byť podľa jeho slov pokuta aj vo výške niekoľko sto eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM