Barbara Dallosová Krimi Správy

Žiarski policajti naháňali Enrika (23): Padli aj výstrely, FOTO

Polícia začala zaklopaním na dvere, nakoniec sa to ale skončilo dramatickou naháňačkou so streľbou.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski policajti naháňali Enrika (23): Padli aj výstrely, FOTO
3
Galéria

Polícia v Žiari nad Hronom pátrala po Enrikovi (23), ktorý od novembra 2018 nenastúpil na výkon trestu odňatia slobody, pričom bol odsúdený bol za opakované trestné činy krádeže vlámaním, ale v minulosti sa dopustil aj trestného činu poškodzovania cudzej veci a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Ako ozrejmuje hovorkyňa, v sobotu (9.3.) doobeda policajná hliadka spolu s pátračom mierilik domu, kde sa mal Enriko podľa informácií zdržiavať. ,,Zaklopali na dvere domu, kde im povedali, že v dome nie je a že sa o tom môžu presvedčiť. Ako vchádzali policajti do domu videli, že vbehol do kúpeľne a vylieza cez okno von. Následne ho policajti začali prenasledovať," opisuje Faltániová.

Vtedy sa začala skutočná dráma. Enriko podľa polície utekal smerom k lesu a na opakované výzvy s výstrahou, že budú použité donucovacie prostriedky, nereagoval, taktiež ani na opakovanú výzvu, že bude použitá služobná zbraň.

,,Už keď boli policajti mimo obytnej zóny a Enriko bežal ďalej, použili tri varovné výstrely do vzduchu, na čo zareagoval tak, že sa ukryl do kríkov. Následne boli voči nemu použité donucovacie prostriedky a v putách ho priviedli k služobnému autu," dodáva hovorkyňa s tým, že po vykonaní potrebných procesných úkonov bol odsúdený Enriko eskortovaný rovno do výkonu trestu odňatia slobody.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM