Správy

Žiarski poslanci sedeli nad peniazmi: Milión eur pre Technické aj iné investície

Žiarski poslanci schválili prvú zmenu rozpočtu mesta na tento rok. Čítajte, kam poputuje koľko peňazí.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski poslanci sedeli nad peniazmi: Milión eur pre Technické aj iné investície
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Dotáciu mesta vo výške milión eur na rekonštrukciu zimného štadióna, či použitie rezervného fondu mesta na finančné krytie kapitálových výdavkov v sume 1,36 milióna eur, zahŕňa prvá zmena rozpočtu mesta Žiar nad Hronom na rok 2019, ktorú vo štvrtok schválili žiarski poslanci.

Primátor Peter Antal po rokovaní priblížil, že v prípade dotácie pre Technické služby, spol. s r.o., ide o prostriedky, ktoré boli vo výške 800 000 eur schválené ešte minulý rok, no neboli vyčerpané. ,,Suma 200 000 eur bola doložená z predaja kanalizačného zberača," podotkol Antal s tým, že mesto tak doteraz na rekonštrukciu štadióna vyčlenilo zo svojho rozpočtu celkom dva milióny eur.

V prvej zmene rozpočtu mesta poslanci odsúhlasili aj prostriedky vo výške 300 000 eur na vybudovanie atletickej dráhy, 30 000 eur na rekonštrukciu a rozšírenie dvoch parkovísk, či 12 000 eur na renováciu parkiet v estrádnej sále Mestského kultúrneho centra.

Funkčný zimný štadión absentuje v meste už dlho. Takto to napríklad pre pár rokmi vyriešili na štvorke a korčuľovalo sa rovno vedľa školy.

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM