Barbara Dallosová Rôzne

Žiarski útulkáči s ťažkým osudom: Tri príbehy, ktoré lámu srdce

Psíky, ktoré nemali veľa šťastia. V žiarskom útulku je ich požehnane. Z osudov niektorých z nich naozaj mrazí.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski útulkáči s ťažkým osudom: Tri príbehy, ktoré lámu srdce
Zdroj: OZ Strážni anjeli

Skutoční bojovníci. Psíci sa opäť snažia nájsť si cestu k ľuďom, hoci práve tí sú väčšinou dôvodom, prečo končia v kotercoch útulku.

Chejko, hračka prírody

Chejko je jednoducho unikát. Nevšedný kríženec do polovice tela vyzerá ako teriér s drôtovou srsťou, v druhej polovici telíčka je ale hladkosrstý. Strakaté psíča so sebou nesie naozaj zvláštny príbeh. Do útulku ho priniesli mestskí policajti a akonáhle si psík trošku privykol, ozvala sa majiteľka, ktorá psíka hľadala. Vyzeralo to na šťastný koniec a o to prekvapenejší boli pracovníci útulku, keď našli Chejka po týždni čakať pre bránami. Zrejme nebolo všetko tak, ako sa zdalo, a psík si sám vybral, kde je mu lepšie a kde sa cíti viac v bezpečí.

Aron s veľkým handicapom

Aron patrí medzi útulkáčskych veteránov. Psík už v minulosti svoj domov mal, pre desaťročného chlpáča bol preto koterec útulku miernym šokom. Tento ,,starší pán" môže ísť ostatným spolubývajúcim z útulku príkladom. Podľa pracovníkov je bezproblémový, poslušný, má hygienické návyky a je priateľský nielen k ľuďom, ale aj ostatným psíkom, dokonca aj mačkám. To všetko napriek tomu, že tento psík je úplne slepý. So svojím handicapom sa Aron popasoval s noblesou a bez ťažkostí zvláda aj prechádzky.

Osem drobcov v škatuli

Haidy, Heňo, Hektor, Hasan, Hex, Huňo, Harry, Hero. Takéto mená dostali malé čierne klbká, ktoré našli zavreté v škatuli pred predajňou potravín. Pri pomyslení, ako mohol niekto nechať tak bezbranné stvorenia na pospas osudu na ulici, stúpa tlak. Tento príbeh však patrí medzi tie, ktoré majú smutný začiatok, no môžu mať šťastný koniec. Šteniatkam sa podarilo dostať do útulku skôr, než by ich na našiel niekto so zlými úmyslami. Chlpatí súrodenci sú zdraví a životaschopní a majú nádej na veselý psí život.

Všetky psíky, ktoré čakajú na svoju novú šancu v žiarskom útulku, nájdete na FB page OZ Strážni anjeli.

Súrodenci z krabice, Chejko a Aron
3
Galéria
Zdroj: OZ Strážni anjeli
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM