Správy Samospráva

Žiarski vodiči, neprehliadnite: Z tejto ulice je po novom jednosmerka

Mesto avizuje zmenu v doprave na žiarskom sídlisku. Ulicu zjednosmernili pre problémy s prehustenou dopravou.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski vodiči, neprehliadnite: Z tejto ulice je po novom jednosmerka
Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia Žiaru nad Hronom bývajúci v okolí Svitavskej ulice si budú musieť zvyknúť na zmenu v doprave. Pre prehustenú dopravu na tejto ulici pristúpilo mesto k jej zjednosmerneniu.

,,Jednosmerná cesta na Svitavskej ulici je od vjazdu na parkovisko v smere na Handlovú. Okrem trvalého dopravného značenia vodičov na túto skutočnosť počas prvých dní upozorňuje aj prenosné dopravné značenie," informovala samospráva.

Na ulici je povolené pozdĺžne státie, nové parkovacie miesta budú vyznačené priamo na ceste. Parkovanie na novovybudovanej cyklokomunikácii je zakázané. Chodci majú k dispozícii chodník na opačnej strane ulice. V platnosti sú odteraz aj dopravné značky, ktoré patria k cyklokomunikácii.

Podľa mesta zákazom parkovania na chodníku pod oknami bytového domu vyšla samospráva v ústrety obyvateľom, ktorí spísali petíciu proti takto odstaveným vozidlám. Prekážala im najmä prašnosť a hluk priamo pod oknami ich spální.

Zima sa pomaly kráti, prituhnúť ale stále môže. Vodiči, pozrite si zaujímavý test. Pri akej teplote zamrzne nafta s aditivami a bez nich?

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM