Barbara Dallosová Správy

Najmenší čitatelia nedosiahnu na vrchné regály: Žiarsku detskú knižnicu čakajú zmeny!

Najmenší návštevníci našej knižnice, ktorí ešte neprerástli stredné police regálov, mávajú s výberom vyššie uložených kníh problém. Knižnica detským čitateľom výjde v ústrety.

Ilustračný obrázok k článku Najmenší čitatelia nedosiahnu na vrchné regály: Žiarsku detskú knižnicu čakajú zmeny!
Zdroj: TASR

Detské oddelenie Mestskej knižnice Michala Chrásteka v Žiari nad Hronom čaká výmena regálov. Knižnica získala na tento účel dotáciu z Ministerstva kultúry SR vo výške 6 470 eur.

Ako informovala riaditeľka Mestského kultúrneho centra Michaela Pribilincová, nové regály sú už zakúpené, inštalované by mali byť v priebehu budúceho týždňa. Podľa vedúcej knižnice Miroslavy Kravárovej je hlavným dôvodom výmeny fakt, že staré regály nie sú pre svoju výšku vhodné do detského oddelenia. ,,Sú veľmi vysoké, deti na ne nedočiahnu," dodala s tým, že vďaka novým regálom budú knihy pre deti dostupnejšie.

V rámci projektu Čítanie je super získala knižnica z ministerstva kultúry 2 300 eur aj na obnovenie knižničného fondu. Vďaka týmto prostriedkom pribudne do knižnice približne 150 nových titulov. Podľa Kravárovej sa nakupujú najmä novinky, ktoré na trh prichádzajú, resp. sa dokupujú diely, ktoré v knižnici chýbajú. Medzi novými titulmi budú odborné, ale aj detské knihy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM