Martin Károly Basketbal

Žiarsku palubovku otestujú chlapci z celého Slovenska: Majstrovstvá budú práve TU!

Žiar nad Hronom sa stane basketbalistickou mekkou. Majstrovstvá Slovenska v basketbale chlapcov v kategórii mladší minižiaci budú práve tu. Pozrite, čo všetko treba zabezpečiť.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsku palubovku otestujú chlapci z celého Slovenska: Majstrovstvá budú práve TU!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V dňoch 16.-18.mája 2014 sa v našom meste uskutočnia Majstrovstvá Slovenska v basketbale chlapcov v kategórii mladší minižiaci, roč.narodenia 2003 a mladší.

Basketbalový klub MŠK Žiar nad Hronom v poslednom období vrhol všetky sily do rozbehnutia koncepčnej a kvalifikovanej práce s mládežou. Veľmi potešiteľnou a povzbudzujúcou sa preto stala dôvera, ktorú BK MŠK Žiar nad Hronom dostal od vedenia súťaží SBA,“ hovorí Norbert Nagy, šéftréner a športový manažér basketbalového klu­bu.

Po dlhých 6 rokoch sa tak žiarski priaznivci basketbalu a športu môžu opätovne tešiť na finálové súboje najlepších slovenských basketbalových družstiev v Žiari. „Basketbalový klub už vytvoril organizačný výbor, ktorý v spolupráci s SBA, mestom a vedením MŠK teraz čaká náročná, ale o to vďačnejšia úloha. Treba zabezpečiť organizačnú a finančnú stránku turnaja. To znamená prestravovať viac ako 130 účastníkov turnaja a ubytovať v meste na 4 dni cez 110 hráčov a funkcionárov. Hráčom šiestich najlepších tímov, zástupcom oblastí západ, stred a východ Slovenska, rovnako rozhodcom a funkcionárom treba zároveň vytvoriť čo najlepšie podmienky nielen pre športové, ale aj spoločenské vyžitie,“ konkrteizuje ďalej Nagy.

Jedným z istých účastníkov bojov o titul Majstra Slovenska sú aj najmladší basketbalisti BK MŠK Žiar nad Hronom, ktorí zatiaľ bez jedinej prehry a s dominantným skóre valcujú svojich súperov v majstrovstvách stredoslovenskej oblasti.

Žiarski basketbalisti
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM