Barbara Dallosová Basketbal Šport

Žiarsky basket uplynulých dní v kocke: Výsledky, komentáre trénerov, FOTO

Za posledné dni si žiarsky klub pripísal výhry aj prehry. Čítajte, komu sa ako darilo...

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky basket uplynulých dní v kocke: Výsledky, komentáre trénerov, FOTO
8
Galéria
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Nedeľa 14. 01. 2018

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – BBC Banská Bystrica 65:67 (13:16, 17:16, 18:17, 10:9, predĺženia 7:9)

    Body: Tončík 25 b., Kňažko 17 b., Galko 8 b., Jozefčák 4 b., Melaga 4 b., Štefanča 3 b., Barcík 2 b., Vonkomer 2 b.

    Hrali: Bielik, Pavol, Šmondrk, Kvak.

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – BBC Banská Bystrica 49:47 (13:20, 11:6, 17:4, 8:17)

    Body: Tončík 21 b., Kňažko 8 b., Jozefčák 6 b., Štefanča 5 b., Galko 4 b., Barcík 3. b., Melaga 2 b.

    Hrali: Vonkomer, Šmodrk, Pavol, Kvak.

Slovo trénera: Obidva zápasy s Banskou Bystricou boli vyrovnané a pre oko diváka veľmi zaujímavé. Hlavne prvý zápas, ktorý skončil šťastným víťazstvom hostí až po dvojnásobnom predĺžení. Tu sa prejavila širšia lavička hostí, kde ich tréner mal na striedanie viac vyrovnaných hráčov. V druhom zápase naši chlapci siahli až na dno svojich síl a zaslúžene vyhrali, keď 4 minúty pred koncom už pohodlne viedli 49:36. V obidvoch zápasoch vynikli strelecky Tončík a Kňažko a na doskoku a blokoch Galko.

Tréner: Miloš Slávik Asistent: Peter Kaňa

Piatok 19.01.2018

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – IMC Považská Bystrica 105:22 (66:15)

    Body: Ondrík 22b., Danko a Kret po 14b., Melaga 10b., Horváth 9b., Valent a Barcík po 8b., Kartík 6b., Dekýš a Herich po 4b., Kaša, Kňažko a Ďurčov po 2b.

    Hrali: Kondra, Ščepko, Chrobák

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – IMC Považská Bystrica 56:12

    Body: Kret 10b., Danko 8b., Valent, Barcík a Horváth po 6b., Melaga, Ondrík a Kňažko 4b., Kondra, Ščepko, Dekýš a Herich po 2b.

    Hrali: Kaša, Ďurčov, Chrobák, Kartík

Slovo trénera: Starší minibasketbalisti MŠK BK Žiar nad Hronom privítali na svojej palubovke družstvo IMC Považská Bystrica. Od začiatku zápasu bolo jasné, kto bude pánom na ihrisku. Domáci hráči boli lepšie pripravení a zodpovednou hrou na oboch stranách palubovky si vedeli vybudovať vysoký náskok, ktorý potom pohodlne udržiavali do konca zápasu. Druhý zápas sa niesol v podobnej réžii a hoci padlo menej bodov, diváci si stále mohli vychutnať pekné akcie domáceho družstva, ktoré sa doslova bavilo basketbalom. V oboch zápasoch dostali priestor všetci hráči, ktorí predviedli prítomným rodičom a divákom rýchly a nesebecký basketbal. Chlapcom gratulujeme k víťazstvu a prajeme veľa šťastia do ďalších zápasov.

Tréner: Jozef Oravec Asistent: Ladislav Balogh

Sobota 20.01.2018

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – IMC Slovakia Považská Bystrica 94:44 (54:19)

    Body: Horváth Filip 24, Barcík Jakub 23, Valent Matej 22, Dekýš Adrián 9, Herich Adam 6, Jakub Chrobák 2, Kovalčík Boris 2, Huraj Alex 2, Huraj Max 2, Ivan Matej 2, Ďurčov Ján 2.

    Hrali: Tapfer Jakub, Dibdiak Timotej, Golebiowski Marek.

Slovo trénera: Mladší minižiaci MŠK BK Žiar nad Hronom nastúpili po dvojmesačnej prestávke bez majstrovského zápasu na domácej palubovke proti súperovi z Považskej Bystrice. Do zápasu sme vstúpili koncentrovane a s veľkou chuťou po basketbale. Vďaka dobrej obrane a následnom prechode do rýchlych protiútokov sme dokázali bodovať z ľahkých pozícií. Hráči ukázali, že vedia hrať 1 na 1 a v prípade presilovej situácie nájsť voľného spoluhráča. V zápase sme zapojili do hry troch hráčov narodených v roku 2009, ktorí sa medzi o dva roky staršími hráčmi nestratili. Splnili všetky pokyny trénera a dvaja dokázali aj bodovať. Zápas sme brali aj ako previerku pred nasledujúcim zápasom v Žiline, kde sa stretnú dve ešte neporazené družstvá.

Tréner: Tomáš Fábry Asistent: Juraj Horváth

Sobota 20.01.2018, Nedeľa 21.01.2018

Starší žiaci U15 – Západ

  • TJ Strojár Malacky – MŠK BK Žiar nad Hronom 73:49 (22:12, 40:21, 56:30)

    Body: Dekýš 12b., Žemla 9b., Bobok 5b., Balogh a Ďurica po 4b., Holic Tončík a Herich po 3b., Galko a Šonkol po 2b., Kosmel M. a Sirotný po 1b.

Starší žiaci U15 – Západ

  • BK Inter Bratislava – MŠK BK Žiar nad Hronom 82:41 (25:11, 47:23, 65:32)

    Body: Balogh 21b., Ďurica a Tončík po 5b., Dekýš, Kosmel M., Šonkol, Žemla a Sirotný po 2b.

    Hrali: Galko, Bobok, Herich

Slovo trénera: Naši basketbalisti v kategórii starších žiakov nastúpili v sobotu 20.1.2018 na svoj ďalší zápas odvetnej časti, tentoraz na palubovke súpera v Malackách. Náš súper, ktorý v tejto sezóne nastupuje mimo súťaž, nám už od začiatku zápasu znepríjemňoval našu hru tvrdou zónovou obranou, cez ktorú sa naši chlapci len veľmi ťažko presadzovali. Súper si už pred polčasom dokázal vybudovať náskok, ktorý si bez väčších problémov udržal až do konca zápasu a zaslúžene tak vyhral. V nedeľu sme pokračovali na palubovke Interu Bratislava. Ťažký súper nastupuje tento rok ako obhajca prvenstva, no napriek tomu sme do súboja išli s odhodlaním vrátiť súperovi prehru z konca roka na našej palubovke. No vďaka našej nezodpovednej hre sme súperovi darovali množstvo ľahkých lôpt a k tomu sa pridalo aj veľa zbytočných faulov. Súpera sme týmito chybami dostali na koňa a postupne si začal budovať náskok, ktorý do polčasu narástol už na 20 bodov. Do druhej časti sme naskočili omnoho živšie ako do prvej a zodpovednou obranou sme ukázali súperovi, že zbrane stále neskladáme. Nanešťastie dve vylúčenia našich hráčov po zbytočných fauloch nám vzali vietor z plachiet a Interu sme našou nezodpovednou hrou dovolili sa znova vrátiť k svojej hre a pomaličky si zväčšovať svoj náskok až na 40 bodov. Chlapci sa teraz musia sústrediť na veľmi dôležitý dvojzápas, ktorý odohráme sobotu a nedeľu 3. a 4.2.2018 na domácej palubovke proti BSC Bratislava a Trnave.

Tréner: Marek Marko Asistent: Jozef Oravec

Ako pre Žiar24 doplnil športový riaditeľ žiarskeho klubu Norbert Nagy, muži svoj víkendový zápas so Svitom B pre sneženie a zlý stav ciest po dohode oboch tímov odohrajú v náhradnom termíne.

Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM