Správy Samospráva

Žiarsky cyklochodník je hotový: Kadiaľ sa vinie a čo k nemu patrí?

Niekoľkokilometrový cyklochodník naprieč mestom už oficiálne slúži Žiarčanom. A nielen na cestu do práce.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky cyklochodník je hotový: Kadiaľ sa vinie a čo k nemu patrí?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Nová cyklokomunikácia dlhá 3,65 kilometra, ktorá spája mesto Žiar nad Hronom s priemyselným parkom, už slúži cyklistickej verejnosti. Na trase pribudlo aj nové dopravné značenie, na jeho dodržiavanie bude od začiatku marca dohliadať mestská polícia.

,,Som rád, že ju budú môcť cyklisti využívať nielen na presun po meste, ale aj na cestu do práce do priemyselného parku. V rámci projektu sme opravili most ponad Hron a znovu je otvorená aj vrátnica v priemyselnom parku, ktorá na cyklokomunikáciu nadväzuje," povedal primátor Peter Antal.

Cyklochodník vedie cez ulice Jilemnického, Bernolákovu, Svitavskú, Š. Moysesa, Námestie Matice slovenskej a Hutníkov, pokračuje cez Kortinu až k mostu ponad Hron. Odtiaľ prechádza k priemyselnému parku. Cyklokomunikácia má hlavnú trasu, ale aj doplnkové cyklistické trasy. Pozdĺž celej cyklotrasy je umiestnených 103 cyklostojanov a súčasťou projektu sú aj dva uzamykateľné prístrešky pre 20 bicyklov.

Na vybudovanie cyklochodníka získalo mesto dotáciu z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške takmer 594 000 eur. Cyklochodník má zvýšiť atraktivitu cyklodopravy v meste a podporiť zdravé dochádzanie miestnych ľudí do práce.

Patríte aj vy medzi milovníkov jazdy na dvoch kolesách? Toto je síce niečo celkom iné ako cyklochodník mestom, ale oplatí sa vidieť. Proste nádhera…

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM