Správy Samospráva

Žiarsky dom kultúry po odpredaní podielu: Začala rekonštrukcia

Po novom patrí časť starého kulturáku mestu a časť súkromníkovi. Začali sa práce na rekonštrukcii kúrenia, objekt čakajú aj ďalšie zmeny.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky dom kultúry po odpredaní podielu: Začala rekonštrukcia
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarska samospráva sa pustila do rekonštrukcie kúrenia v dome kultúry na Námestí Matice slovenskej. Investíciu prisľúbila ešte pred časom, keď odpredala spoluvlastnícky podiel domu kultúry spoločnosti, ktorá tam už niekoľko rokov prevádzkuje súkromnú strednú školu.

,,Aktuálne sa rekonštruuje kúrenie, s ktorým sme mali dlhodobo problém, zázemie pre umelcov a naplánovaná je aj rekonštrukcia sociálnych zariadení," priblížil vedúci kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

V zadnom trakte, kde boli kedysi kancelárie a zasadačka, vzniká tzv. mestská obývačka. Tá bola zriadená donedávna v plavárni, avšak po rekonštrukcii športového stánku chcú tento priestor využívať na iný účel, takže ju premiestnili do domu kultúry. Podľa Baláža ide o priestory, ktoré využívajú mestský mládežnícky parlament, ale aj ďalšie spolky či združenia, ktoré sú v meste aktívne.

Rekonštrukcia bude stáť mesto 100 000 eur. Ďalších 10 000 eur vyčlenili podľa Baláža aj na vynovenie vstupného priestoru. Vďaka rekonštrukcii tak už budúci rok budú môcť kinosálu plnohodnotne využívať, keďže doteraz tomu bránili problémy s vykurovaním.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM