Martin Károly Iné športy

Žiarsky Hbk SPORT TREND prehral prvý semifinálový zápas

Žiarski hokejbalisti prehrali prvý semifinálový zápas II. banskobystrickej hokejbalovej ligy po samostatných nájazdoch.

Toto stretnutie sa odohralo až v nedeľu, hoci bolo naplánované na sobotu. Dôvodom bolo vyčíňanie počasia, ktoré zabránilo odohrať v piatok tretí, rozhodujúci štvťfinalový zápas medzi TJ Kremnica Wolves a Cult Club Canadiens. Ten tak musel byť preložený na sobotu a víťazne z neho vyšli hráči Canadiens.V nedeľu teda Žiarčania nastúpili proti tímu Cult Club Canadiens.

Dôsledky premenlivého počasia sa prejavili aj na ihrisku, kde sa vytvorili rozsiahle mláky, ktoré zabraňovali tvoriť kombinačnú hru. Žiarsky tím nastúpil do zápasu veľmi opatrne, čo sa mu vypomstilo a hneď prvá strela skončila v jeho bráne. Prvá tretina priniesla len niekoľko menej nebezpečných situácií na oboch stranách na rozdiel od druhej, v ktorej padlo päť gólov. Na 2:0 sa podarilo Bystričanom zvýšiť po teči brániaceho hráča. Žiarčanom sa podarilo korigovať strelou od modrej čiary. Následne však zbytočne inkasovali počas presilovky. Tú sa im však nakoniec podarilo využiť a rozdiel skóre bol opäť len jednogólový. Na konci tretiny však súper hral presilovú hru a nastrelená loptička od modrej čiary, ktorá išla mimo bránu, trafila nešťastne hokejku žiarskeho hráča a tá opäť skončila v bráne Hbk SPORT TREND. Do tretej tretiny Žiarčania nastúpili s odhodlaním vyrovnať stav zápasu a prikloniť misky váh na svoju stranu. Najprv prekvapili brankára bekhandovou prihrávkou z takmer bránkovej čiary a o minútu a pol na to počas oslabenia vyrovnali, keď žiarsky hráč trafil spoza brány bystrického brankára a ten si loptičku vrazil do vlastnej brány. V polovici tretej tretiny však hráči Cult Club Canadiens opäť hrali presilovku, ktorú sa im podarilo využiť. Žiarčania tak opäť museli doťahovať. Zvýšenou aktivitou sa im nakoniec tri a pol minúty pred koncom podarilo vyrovnať a na konci zápasu začali preberať iniciatívu. Tú však zmaril diskutabilne pískajúci jeden z rozhodcov, ktorý žiarsky tím dve minúty pred koncom opäť poslal do oslabenia. Hráči Hbk SPORT TREND sa ubránili a nasledovalo päť minútové predĺženie,

v ktorom sa Žiarčania dva krát dostali do prečíslenia dvoch na jedného, avšak bez zakončenia. Jeden a pol minúty pred koncom opäť zaúradoval rozhodca, keď pre údajne veľa hráčov na ihrisku, vylúčil opäť žiarskeho hráča. Bystričania však ani túto príležitosť nepremenili a nasledovali tak samostatné nájazdy. Prvú sériu brankári vychytali, no v druhej, v čase nájazdu Canadiens, ukazál zas svoje „kvality“ jeden z rozhodcov, keď odpískal z modrej čiary prerušenie, hoci druhý bol na úrovni bránkovej čiary a potom sa loptička dokotúľala do brány. Tento sporný moment vyvolal burlivé emócie z oboch strán. Nakoniec sa kapitáni dohodli na opakovaní nájazdu, ktorý Bystričania premenili a keďže ďalšie nájazdy premenené neboli, žiarsky tím Hbk SPORT TREND prvý semifinálový zápas prehral. Ďalší zápas je na programe v sobotu 26.06.2010.

1. zápas – 20.06.2010

Hbk SPORT TREND – Cult Club Canadiens 5:6sn (0:1, 2:3, 3:1)

Body: Valko K. 1+2, Považanec 1+1, Hronec 1+0, Uhrovič 1+0, Kotyk 1+0, Valko T. 0+1 Tresty: Valko K. – 4 min., Vallo – 2 min., Valko T. – 2 min., Hronec – 2 min., hráč. lav. – 2 min. Zostava: Michaleje – Kotyk, Valko K., Uhrovič – Vallo, Považanec, Hronec, Valko T.

Ostatné výsledky: Berserker – Extrém Sásová 1:4, 3:1

Zdroj: http://www.sporttrend.pum.sk/hbk/

Hokejbal semi ZH
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM