Barbara Dallosová Futbal Šport Správy

Žiarsky odchovanec zaujal pražských trénerov: Ziman (16) mieri do Sparty

Mladý talent z Prochota si všimli tréneri legendárneho futbalového klubu. Ako hovorí Timotej, keď prišla ponuka, neváhal ani chvíľu.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky odchovanec zaujal pražských trénerov: Ziman (16) mieri do Sparty
Zdroj: Sparta Praha

Timoteja Zimana odchovalo FK Pohronie, posledný rok hosťoval v Spartaku Trnava. Žiarsky talent nastúpil v minulosti aj za reprezentáciu SR U15. Teraz stojí pred veľkým kariérnym zlomom – prestupom do českého veľkoklubu Sparta Praha.

Ako vysvetľuje Erik Neuschl, agent mladého futbalistu, Timo absolvoval v pražskom klube testy ešte minulý rok v lete. Tam neunikol pozornosti trénerov a začalo sa pracovať na jeho prestupe.

,,Tým, že tento transfer nebolo z viacerých dôvodov jednoduché okamžite zrealizovať a navyše v tom čase sa už blížil začiatok súťaže, sme sa s klubom dohodli, že jesennú časť ešte strávi na hosťovaní v Spartaku Trnava. Zimnú prípravu odštartoval už v novom klube a dnes sme veľmi radi, že sa nám podarilo úspešne dotiahnúť jeho prestup a Timo sa stáva členom tak veľkého a úspešného klubu ako je Sparta Praha," uviedol Neuschl a dodal, že verí, že raz Timoteja uvidí v reprezentač­nom drese.

,,Som velmi rád, že som sa mohol stať hráčom Sparty. Je to veľký klub s bohatou históriou, skvelým zázemím a našiel som tu výborné podmienky. Pevne verím, že sa mi aj napriek silnej konkurencii podarí zabojovať o základnú zostavu a bude sa nám dariť aj výsledkovo," hovorí Tiimo.

Ako dodáva mladý talent, v trnavskom Spartaku bol spokojný, keď ale prišla príležitosť stať sa súčasťou pražského veľkoklubu, neváhal ani chvíľu.

Na šikovných športovcov z regiónov vieme byť pyšní. Takéto malé šialenstvo napríklad spôsobila Liptáčka Petra Vlhová po príchode do Liptovského Mikuláša.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM