Barbara Dallosová Správy

Žiarsky okres hlási nové prípady koronavírusu: Známe sú už aj výsledky testov na Kortíne

Nové prípady COVID-19 pribudli v našom i susednom okrese. Mesto zároveň zverejnilo výledky testovania v lokalite Pod Kortínou.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky okres hlási nové prípady koronavírusu: Známe sú už aj výsledky testov na Kortíne
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Počas pondelka (10. 8.) bolo zistených 16 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo eviduje Slovensko už 2 615 pozitívne testovaných ľudí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe.

Za včerajší deň bolo otestovaných 1 454 ľudí. Vyliečili sa ďalší ôsmi ľudia. Spolu je tak v našej krajine z ochorenia vyliečených 1 874 ľudí

Pozitívny test malo 9 mužov a 7 žien vo veku od 19 do 83 rokov. Dva z prípadov pritom hlásia v okrese Žiar nad Hronom, má ísť o muža a ženu. Jeden prípad pribudol aj v susednom Žarnovickom okrese, pozitívne testovaným je tam muž.

Ešte koncom júla mesto Žiar nad Hronom potvrdilo, že jeden prípad pribudol v lokalite Pod Kortínou. Malo ísť o osobu z manželského páru, ktorý sa 22.7. vrátil z Českej republiky. Mesto vtedy zaviedlo sériu opatrení a požiadalo o testovanie obyvateľov rizikovej časti osady. Ako najnovšie informovala žiarska radnica, v pondelok 10. augusta bolo opätovne otestovaných 24 obyvateľov osady a všetky testy boli negatívne.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM