Aktualizované Barbara Dallosová Správy

Žiarsky okres hlási nové prípady, aj na Kortíne: Mesto prijalo opatrenia

Na Slovensku pribudlo za uplynulý deň 23 nových prípadov COVID-19. A to aj v Žiarskom okrese. Podľa informácií z mesta má ísť o lokalitu Pod Kortínou.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky okres hlási nové prípady, aj na Kortíne: Mesto prijalo opatrenia
Zdroj: TASR/AP

V piatok (24.7.) na Slovensku pribudlo 23 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo krajina doteraz eviduje 2141 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Podľa informácií z Ministerstva zdravotníctva SR dva z nových prípadov zaznamenali v okrese Žiar nad Hronom. Mesto Žiar nad Hronom uvádza, že jeden z prípadov je osoba z manželského páru, ktorý sa v stredu (22.7.) vrátil z Českej republiky. Ako informuje samospráva, má ísť o obyvateľa osady Pod Kortínou.

„Rodinní príslušníci a obyvatelia časti osady, kde sa prípad vyskytol, boli poučení o pravidlách karantény. Na to, aby nedochádzalo k jej porušovaniu a ďalším vzájomným kontaktom, dohliadajú občianske hliadky MOPS a mestská polícia 24 hodín denne, kým všetci z ohniska nákazy neabsolvujú testy na výskyt koronavírusu. Prostredníctvom dobrovoľného hasičského zboru sme vykonali dezinfekciu priestorov v okolí obydlia pozitívne testovaných,“ ubezpečuje mesto a Žiarčanom odkazuje, že nie je dôvod na prehnané obavy.

Nové prípady pribudli aj v susedných okresoch. Po dva prípady za uplynulý deň hlási Banská Štiavnica aj Žarnovica.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM