Správy

Žiarsky pavilón B v rokovaní: Ustúpi Kotleba v jednom bode?

Kauza predaja schátraného nemocničného pavilónu sa ťahá dlhé mesiace. Župa a nemocnica nakoniec asi našli spoločnú reč. Zmluva je na stole, ale...

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky pavilón B v rokovaní: Ustúpi Kotleba v jednom bode?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

K podpisu zmlúv o predaji nedostavaných nemocničných pavilónov B v Žiari nad Hronom a Rimavskej Sobote spoločnosti Svet zdravia by podľa riaditeľa Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Milana Uhríka mohlo dôjsť začiatkom budúceho roka.

Ako uviedol, po doručení návrhu zmlúv zo strany spoločnosti Svet zdravia už prebehla séria vzájomných stretnutí a pripomienkových konaní, kde si právni zástupcovia oboch strán vyjasnili formálne a právne detaily zmlúv.

,,Momentálne prebiehajú snáď už záverečné rokovania ohľadne právnej formulácie týkajúcej sa záväzku kupujúceho využívať pavilóny na poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Ide o právne komplikovaný záväzok a obidve strany k nemu pristupujú opatrne," podotkol Uhrík.

Hovorca spoločnosti Svet zdravia Tomáš Kráľ konkretizoval, že v doterajších rokovaniach sa ako problematický javí bod, podľa ktorého sa má spoločnosť zaviazať využívať všetky súčasné objekty v areáloch oboch nemocníc bez ohľadu na ich vek a fyzický stav po dobu 25 rokov.

,,Keďže dostavbou pavilónov B chceme skoncentrovať zdravotnú starostlivosť na jedno miesto, neplánujeme napríklad využívať súčasný chirurgický pavilón v Rimavskej Sobote, ktorý bol postavený v roku 1932 a jeho stav je nevyhovujúci," podotkol Kráľ s tým, že takýchto objektov je viacero a z pohľadu poskytovania kvalitnej zdravotnej starostlivosti nie sú perspektívne.

,,Veríme, že nájdeme spoločné riešenie, aby sme mohli čo najskôr začať prípravu nevyhnutnej projektovej dokumentácie na túto významnú investíciu," dodal hovorca spoločnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM