Barbara Dallosová Správy

Žiarsky podchod idú vymaľovať na bielo, potom to príde: Vyblázni sa na ňom mladý umelec Paťo

Jediný funkčný podchod v meste čaká zmena. Do parády si jeho vnútorné steny vezme víťaz hlasovania, ktorého návrh si Žiarčania vylajkovali na sociálnej sieti. Prvé práce začnú už tento týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky podchod idú vymaľovať na bielo, potom to príde: Vyblázni sa na ňom mladý umelec Paťo
Zdroj: Dnes24.sk

Pred vyše rokom prešiel podchod popod Ul. SNP v Žiari nad Hronom rekonštrukciou. Dostal nový vonkajší plášť, zábradlia, madlá a osvetlenie na schodisku. Vstupného priestoru lemujúceho schody sa ujal vysokoškolák Miro, ktorý ho vyzdobil graffiti. Už o niekoľko dní by sa rekonštrukcie mali dočkať aj vnútorné steny podchodu.

Návrh, ktorý dostal zelenú

Cieľom projektu, s ktorým prišlo O.Z. Za Žiar, bolo zveriť rekonštrukciu vnútorných priestorov do rúk mladým umelcom. O víťaznom návrhu novej tváre podchodu mali obyvatelia možnosť rozhodnúť lajkovaním na sociálnej siete. Najviac lajkov si vyslúžil návrh mladého umelca Patrika Žňavu.

Víťazný návrh si pozrite v našej fotogalérii.

V pláne je okrem zveľadenia vnútorných stien aj osadenie dvoch celkom nových informačných tabúľ.. Združenie získalo na projekt grant od Centra pre filantropiu a Nadácie BAUMIT – „Tu sa nám páči , tu chceme žit“. Na materiál a realizáciu návrhu dostal vďaka projektu Patrik 300 eur.

Vynovený podchod už o pár dní

Podľa Veroniky Švecovej z O.Z. Za Žiar sa s prípravnými prácami začne už v týchto dňoch, samotný umelec sa do realizácie svojho návrhu pustí počas blížiacich sa sviatkov.

,,Tento týždeň sa ide podchod maľovať na bielo, aby chalan dostal ten základ, na ktorom bude pracovať. Počas Veľkej noci to už ide maľovať, predpokladáme teda, že po sviatkoch to už bude hotové," avizovala Švecová s tým, že potrebné farby sú už nakúpené.

Foto: ilustračné

Víťazný návrh podoby žiarskeho podchodu
1
Galéria
Zdroj: facebook Mesto Žiar nad Hronom
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM