Martin Károly Rôzne

Žiarsky podnikateľ chce v parku opäť vybudovať miniZOO

Žiar nad Hronom 4. mája - Na zajtrajšom mestskom zastupiteľstve v Žiari nad Hronom, budú poslanci rozhodovať aj o aj o umiestnení a oživení miniZOO, ktorá sa nachádza v Parku Štefana Moysesa. Podnikateľ si chce priestory v parku od mesta prenajať.

Žiarsky podnikateľ prišiel s iniciatívou na oživenie bývalej miniZOO, ktorá je súčasťou parku ako Živý kútik. Jeho zámerom je vybudovať maličkú ZOO, ktorá by zahŕňala sektor s papagájmi a exotickým vtáctvom, keďže ide o chovateľa týchto vtákov. Podnikateľ by tu tiež chcel umiestniť lamy, diviaky a pokiaľ by to ľudí zaujímalo a mali by záujem, tak v budúcnosti by tu mohla byť umiestnená aj nejaká šelma, napríklad tiger.

Žiarsky podnikateľ uvažuje aj o zriadení tzv.živého kútika, s voľným výbehom zvierat. Poslanci budú na májovom zasadnutí zastupiteľstva hlasovať, či a za akých podmienok odsúhlasia prenájom tejto časti parku a pozemkov.

Ivan Černaj, primátor mesta: „Podporujem tento projekt, pretože tým by náš park získal opäť ďalšiu dimenziu. Ďalší benefit by bol z toho, že ten istý poplatok, ktorý dnes vynakladáme na chod Živého kútika, by bol vynakladaný aj na tento projekt. Spomínaný podnikateľ nežiada od mesta žiadnu sumu zvlášť na riešenie takejto ZOO. Pri tých istých nákladoch by tak vznikla skutočná miniZOO. Kŕmenie a starostlivosť o zvieratá by boli tiež v jeho réžii." V rámci projektu by boli zarybnené rybníky, celé okolie by sa skultúrnilo napr. lavičkami či ležadlami a park by tak bol viac atraktívny pre obyvateľov.

Zdroj: MsÚ Žiar nad Hronom, http://www.ziar.sk/index.php

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM