Barbara Dallosová Šport

Žiarsky polmaratón sa blíži: Dokedy sa prihlásiť a koľko bežci zacvakajú za štartovné?

Na jeden deň zaplnia žiarske ulice namiesto áut bežci a in-line korčuliari. Mesto zverejnilo dátum pretekov aj termíny prihlasovania.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky polmaratón sa blíži: Dokedy sa prihlásiť a koľko bežci zacvakajú za štartovné?
Zdroj: Dnes24.sk

Každú jar patrí jeden deň v našom meste podujatiu, kedy sa húfy bežcov presúvajú žiarskymi ulicami. Žiarsky mestský polmaratón bude písať svoj ôsmy ročník. Ako informovala žiarska radnica na oficiálnej stránke podujatia, tento rok sa bude polmaratón konať 13.mája a jeho súčasťou budú už po šiesty raz aj in-line preteky.

S medzinárodnou účasťou

Za pár rokov sa stal polmaratón žiarskou športovou tradíciou. Na súpiske bežcov sa objavujú známe tváre z mesta, ale aj účastníci zo zahraničia. Minulý rok sa akcia pýšila účasťou bežcov z Kene, Ukrajiny či Maďarska. Po certifikovanej trati si okrem polmaratóncov môžu zabehnúť aj tí, ktorí sa celú jej dĺžku netrúfnu, a to v štafetovom behu.

Organizátori sľubujú aj športové a atletické disciplíny pre všetky vekové kategórie pod záštitou mestského atletického klubu. Pre najlepších pretekárov vo všetkých kategóriách majú usporiadatelia pripravené finančné odmeny a vecné ceny.

Prihlasovanie

Ako avizovalo mesto, termín uzávierky prihlášok a výška štartovného je do 10. mája, cena štartovného je 10 eur. Pretekári, ktorí sa stihnú prihlásiť do 3. mája, dostanú od organizátora upomienkový predmet. Registrácia je platná až po zaplatení štartovného poplatku.

Registrovať sa možno prostredníctvom online formulára alebo osobne v deň pretekov (štartovné sa platí na mieste v hotovosti). Neskôr prihlásení pretekári zaplatia štartovné v plnej výške 13 eur. Časový limit pretekára je stanovený na 2:20 h.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM