Barbara Dallosová Basketbal

Žiarsky športový sviatok po prvý raz na jeseň: Organizátori Streetballu sa chladného počasia neobávajú

Basketbal pod holým nebom v Žiari nad Hronom každoročne priláka veľa návštevníkov. Mnohí priaznivci sa možno pred letom zľakli, keď o júnovom podujatí nebolo počuť. Tohtoročnému Streetbalu totiž patrí septembrový dátum.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky športový sviatok po prvý raz na jeseň: Organizátori Streetballu sa chladného počasia neobávajú
Zdroj: TASR

Termín je vonku

Mestská forma basketbalu pod holým nebom je v našom meste mimoriadne populárna. Tento športový sviatok každoročne privíta aktívnych i neaktívnych priaznivcov basketbalu i širokú verejnosť. Žiarsky Streetbal bude už budúci rok sláviť okrúhle narodeniny, tohtoročný 19. ročník sa však z tradície trochu vymyká.

Turnaj v pouličnom basketbale s cifrou 2015 zostáva verný ihrisku pri SSOŠ technickej na ul. Dr. Janského, termín je však po prvý raz jesenný a je ním symbolický 19. september (sobota).

Priaznivci, ktorí po júni bez avizovaného Streetballu považovali tradíciu za prerušenú, teda môžu zostať pokojní. Ako pre portál Žiar 24 vysvetlil Peter Dubeň z BK MŠK Žiar nad Hronom, príčiny zmeny termínu sú čisto organizačné. ,,Organizátori, ktorí to organizovali ako fyzické osoby, mali práve v tom čase už zaplatené dovolenky, takže to bola situácia, ktorú sme museli operatívne riešiť a rozhodli sme sa pre jeseň. Ale len tento rok, budúci ročník už bude v jarnom termíne," ubepečil Dubeň.

Sú zvyknutí na horúčavy

Keďže ortuť v teplomeroch za posledný týždeň výrazne klesla i v našom meste, núka sa otázka, či sa organizátori nových podmienok neobávajú. ,,Že by sme mali chladné počasie sa nebojíme, pretože po minulé roky v júni bývalo tak horúco, že sme hrali všetci upražení a upečení. Takže to chladnejšie počasie bude možno tomuto športu aj v niečom vyhovovať," vysvetlil Dubeň.

Kategória i pre rodičov s deťmi

Tretia septembrová sobota teda bude patriť pouličnému basketbalu v novom čase a na starom mieste. Súťažiť sa bude v kategóriách Little MINI (ročník narodenia 2005 a mladší žiaci ZŠ), MINI (ročník narodenia 2003 a mladší žiaci ZŠ), ŽIACI (ročník narodenia 2001 a mladší žiaci ZŠ), DORAST (ročník narodenia 1998 a mladší) a v špeciálnej kategórii OLD-YOUNG, ktorá je určená pre dvojice (napr. /otec resp. matka – syn resp.dcéra/ ročník narodenia dieťaťa 2005 a mladší).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM