Martin Károly Iné športy

Žiarsky tím SPORT TREND postúpil do 1. ligy

Hráči Hbk SPORT TREND otočili semifinálovú sériu II. banskobystrickej hokejbalovej ligy a dvoma víkendovými výhrami si vybojovali postup do I. BBHBL.

V sobotu 26. júna 2010 bol na programe druhý semifinálový zápas medzi žiarskym** Hbk SPORT TREND** a bystrickým Cult Club Canadiens. Keďže v prvom zápase zvíťazili Canadiens 6:5 na samostatné nájazdy, Žiarčania ak si chceli udržať šancu na postup do prvej ligy, tento zápas museli vyhrať. Od toho sa odvíjala aj ich nátlaková hra hneď od úvodu stretnutia, ktorou nútili súperových obrancov produkovať chyby. Ku koncu prvej tretiny sa im podarilo streliť dva góly v priebehu jednej minúty, čo vnieslo kľud do ich radov. Druhá tretina mala podobný priebeh, ale Žiarčania v nej strelili až štyri góly. Od tohto momentu začala narastať zbytočná nervozita na oboch stránach, ktorá vyvrcholila niekoľkých zákernými zákrokmi. Do tretej tretiny hráči Hbk SPORT TREND nastúpili s odhodľaním pokračovať v nátlakovej hre aj napriek dostatočnému náskoku a neponúknuť súperovi ani iskierku nádeje na zdramatizovanie zápasu. Táto taktika, hoci bola náročná na fyzické sily hráčov, priniesla ovocie, aj keď Bystričania dokázali streliť svoj čestný úspech strelou od modrej čiary. Posledné slovo v zápase však patrilo žiarskemu tímu, ktorý tak uzavrel stav stretnutia na nečakaných 7:1.

V nasledujúci deň, teda v nedeľu 27.júna 2010, sa odohral posledný semifinálový zápas, ktorý mal rozhodnúť o druhom finalistovi II.BBHBL a zároveň druhom postupujúcom do I. BBHBL, keďže Berserker v rozhodujúcom zápase zvíťazili nad Extrémom Sásová 6:5. Zápas mal opatrný priebeh a bol často prerušovaný vylúčeniami na oboch stranách. Žiarsky tím sa opäť pokúšal o nátlakovú hru, čo umožnilo predovšetkým jeho obrancom zakončovať od modrej čiary. Súper však dobre vykrýval priestor a tak bola väčšina strieľ zblokovaných. V dvoch tretinách gól nepadol a tak mal duel naďalej dramatický priebeh. V tretej tretine sa už začala prejavovať nervozita na hokejkách žiarskych hráčov a po zaváhaní ich obrancu sa Bystričania v prvej polovici poslednej tretiny dostali do vyloženej šance, ktorú však brankár Hbk SPORT TREND zneškodnil. V polovici tretiny nasledovala otočka a posledných sedem a pol minúty zápasu. Po faule hráča Canadiens dostali Žiarčania možnosť zahrať si presilovú hru. Strely od modrej čiary, ale aj následné dorážky končili na bystrickom brankárovi. Tri a pol minúty pred koncom zápasu na konci presilovej hry zatiahol žiarsky obranca loptičku na ľavú stranu ihriska, dostal sa do súperovej tretiny, kde sa natlačil pred bystrického brankára a bekhendom ju zasunul za jeho chrbát. Žiarčania sa tak mohli tešiť z vedúceho gólu. Aj po ňom však pokračovali v nastavenom tempe a nestiahli sa len do obrany, z čoho vyplynulo dve minúty pred koncom ďalšie vylúčenie Canadiens. V závere sa strhla ešte pred žiarskou bránou skrumáž, ale súper nedokázal zakončiť a následne sa hráč SPORT TRENDu dostal do samotného nájazdu, ktorý mu však súperov brankár zmaril vypichnutím hokejkou. V napínavom závere sa už výsledok nezmenil a tak sa žiarski hokejbalisti mohli tešiť z postupu do prvej ligy, keďže v tejto súťaži sa na budúci rok predstavia obaja finalisti II. BBHBL.

Základný cieľ sa tak žiarskemu tímu podarilo splniť a v sobotu 3.júla 2010 ich čaká boj o vítaza II. banskobystrickej ligy s banskobystrickým tímom Berserker, ktorému v základnej časti podľahli 1:5. Finále sa po dohode oboch strán bude hrať len na jeden víťazný zápas.

2. zápas – 26.06.2010 Hbk SPORT TREND – Cult Club Canadiens 7:1 (2:0, 4:0, 1:1)

Body: Vallo 2+1, Kotyk 2+0, Valko T. 2+0, Považanec 1+1 Tresty: Vallo – 2 min., Valko K. – 2 min., Kotyk – 2 min. + 10 min., Vako T. – 2 min. Zostava: Michaleje – Kotyk, Valko K., Vako T., Šulek – Vallo, Považanec, Hronec, Uhrovič, Košta

3. zápas – 27.06.2010 Hbk SPORT TREND – Cult Club Canadiens 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Body: Kotyk 1+0, Šulek 0+1 Tresty: Vallo – 2 min. + 10 min., Valko T. – 2 min. Zostava: Michaleje – Kotyk, Valko K., Vako T., Šulek – Vallo, Považanec, Hronec, Uhrovič, Košta

Ostatné výsledky: Berserker – Extrém Sásová 6:5 – postupuje Berserker

Zdroj: http://www.sporttrend.pum.sk/hbk/

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM