Barbara Dallosová Správy

Žiarsky zimák mení nájomcu: Hotový bude do roka a do dňa, hovorí primátor

Obnovu zimného štadióna skloňuje mesto ako najväčšiu prioritu. Pracuje sa na nej už niekoľko týždňov.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky zimák mení nájomcu: Hotový bude do roka a do dňa, hovorí primátor
Zdroj: TASR

Práce na rekonštrukcii zimného štadióna v Žiari nad Hronom, ktorý verejnosti už niekoľko rokov neslúži, prebiehajú od jesene. Mesto dostalo na jeho obnovu milión eur od štátu, ostatné prostriedky vynaloží z vlastného rozpočtu. Ako radnica avizovala už pri štarte prác, počíta sa komplexnou rekonštrukciou objektu, vrátane pláštenia stavby, novej tribúny, osadenia okien a všetkých potrebných technológií od chladenia ľadu až po vzduchotechniku.

Ako na decembrovom rokovaní žiarskych poslancov podotkol primátor Peter Antal, štadión bol jedným z najväčších sľubov obyvateľom mesta. ,,Na zimnom štadióne sa intenzívne pracuje, pracovná skupina robí všetko tak, aby sme zimný štadión do roka a a do dňa mohli sprevádzkovať," nechal sa počuť primátor.

Toto leto mesto predstavilo zrekonštruovaný futbalový štadión v Parku Štefana Moysesa. Pod práce sa podpísala eseročka Technické služby. Na mestskú firmu radnica stavila aj pri zimnom športovisku. Na decembrovom zasadnutí (11.12.) dostali žiarski poslanci na stôl tiež materiál, podľa ktorého mesto prenajme štadión Technickým službám za euro za rok, pričom doba nájmu je 41 rokov od 1.1.2018. Dôvodom hodným osobitného zreteľa je podľa materiálu skutočnosť, že nájomca zabezpečí rekonštrukciu zimného štadióna.

Zimný štadión slúžil Žiarčanom od sedemdesiatych rokov, v roku 2009 ale zatvoril svoje brány a s ním v meste skončil i hokej. Po zimnom športovom stánku bol zo strany obyvateľov dopyt a mesto už niekoľko rokov hľadalo riešenie, ako jeho fungovanie obnoviť. V uplynulých rokoch mala štadión v nájme spoločnosť SPORT TREND.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM