Správy Samospráva

Žiarskych poslancov čakajú dôležité témy: Rokovanie bude v špeciálnom režime

Niektoré samosprávy rokovania zastupiteľstiev presúvajú či realizujú cez videokonferencie. V Žiari sa poslanci stretnú v zasadačke za prísnych bezpečnostných opatrení.

Ilustračný obrázok k článku Žiarskych poslancov čakajú dôležité témy: Rokovanie bude v špeciálnom režime
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Zámenu pozemkov pri gymnáziu, na ktorých by v budúcnosti mohlo vyrásť nové športovisko, schvaľovanie prvej zmeny rozpočtu mesta na tento rok i záverečný účet mesta za rok 2019 majú na programe žiarski poslanci na budúcotýždňovom rokovaní mestského zastupiteľstva. V zasadačke Mestského kultúrneho centra sa uskutoční vo štvrtok 16. apríla.

Podľa vedúceho kancelárie primátora mesta Martina Baláža ide o zasadnutie v riadne naplánovanom termíne. Vzhľadom na aktuálnu situáciu týkajúcu sa šírenia nového koronavírusu však chystajú niekoľko opatrení.

Poslanci budú počas rokovania sedieť vo väčších vzdialenostiach, budú mať hygienickú ochranu tváre a zabezpečenú dezinfekciu. Podľa Baláža tiež minimalizujú prítomnosť zamestnancov mestského úradu, aby bolo na rokovaní čo najmenej ľudí. Na rokovaní sa bude môcť zúčastniť aj verejnosť, takisto však bude musieť dodržiavať pravidlá ochrany a zdržiavať sa na mieste, ktoré jej bude vyhradené.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM