Zuzana Vajayová Rôzne

Zimný štadión opäť pod vodou

Dnešné prívalové dažde si vyžiadali prvé škody na majetkoch. Už akoby tradične zaplavilo žiarsky zimný štadión. Prírodný živel si vyžiadal zásahy hasičov aj v domove dôchodcov. Obec Beluj bojuje so zaplavenými záhradami.

„Vytopilo celý zimný štadión po výšku asi trištvrte mantinelu,“ konštatuje nájomca štadióna Rastislav Uhrovič, ktorý je konateľom spoločnosti Sport Trend. Okrem areálu športoviska sa voda dostala aj do starej a novej sociálnej budovy. „Pomohla by zberná nádrž,“ hovorí Uhrovič na margo neustále vytopeného štadióna počas prívalových dažďov. Uhrovič ešte nevedel vyčísliť škody spôsobené vodným živlom, no nečakaná situácia nenarušila program zimného štadióna, ktorý nemá v blízkej budúcnosti naplánované žiadne podujatia.

Hasiči dnes zasahovali aj Domove dôchodcov a domove sociálnych služieb v Žiari nad Hronom. „Nešlo o nič vážne,“ komentoval situáciu Jaroslav Holzer vedúci Odboru civilnej ochrany a krízového riadenia v Žiari nad Hronom. Podľa jeho slov sa v domove odčerpalo malé množstvo vody.

„Búrky a dážď spôsobili vyliatie potoka v dvoch miestach v obci Beluj,“ hovorí ďalej Holzer. Škody na nehnuteľnostiach sa nezaznamenali, postihnutých je len niekoľko zatopených záhrad. „Hlásenia o ostatných škodách zatiaľ nemáme,“ informoval dnes krátko pred treťou hodinou popoludní Holzer.

Zdroj: Katarína Pružinová Foto: Ilustračné (archív Žiar24.sk)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM