Barbara Dallosová Správy Komunálne voľby

Získal stovky hlasov Žiarčanov: Odkaz Ladislava Kukolíka (61) obyvateľom

Známy žiarsky lekár dostal spomedzi poslaneckých kandidátov najviac hlasov. Prinášame vám jeho reakciu.

Ilustračný obrázok k článku Získal stovky hlasov Žiarčanov: Odkaz Ladislava Kukolíka (61) obyvateľom
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarčania si v komunálnych voľbách vybrali svojich zastupiteľov. Primátorom mesta zostáva po sobotnom hlasovaní aj v ďalšom volebnom období Peter Antal. Okrem hlavy radnice voľby rozhodli aj o poslancoch mestských a obecných zastupiteľstiev.

V Žiari nad Hronom si obyvatelia volili poslancov v piatich volebných obvodoch (Etapa, Stred, Centrum II + stará časť mesta, Pod vršky a IBV + Šášovské Podhradie). Výsledkom je 19-členný poslanecký zbor.

Hoci v každom obvode je iný počet voličov, my sme sa pozreli na to, ktorý poslanec získal najviac hlasov bez ohľadu na volebný obvod. Zvoleným poslancom s najvyšším počtom hlasov v Žiari nad Hronom je podľa informácií zo Štatistického úradu Slovenskej republiky (ŠÚ SR) lekár Ladislav Kukolík. Kukolílkovi, ktorý kandidoval za volebný obvod Stred, dalo hlas 735 Žiarčanov.

,,Aj pred štyrmi rokmi som z poslancov získal najvyšší počet hlasov. Veľmi ma teší, že mám takýto kredit a takúto dôveru u obyvateľov Žiaru nad Hronom. Vážim si to a zároveň je to pre mňa zaväzujúce. Verím, že Žiarčanov nesklamem a o štyri roky mi vystavia dobré vysvedčenie. Aj keď to je ešte ďaleko," uviedol pre Žiar24 Kukolík na margo výsledkov.

Poslancom s druhým najvyšším počtom hlasov je František Páleník za obvod Centrum II + stará časť mesta. Páleník, ktorý v minulom období v žiarskom parlamente nesedel, získal ako nová tvár 644 hlasov. Tretím najvolenejším poslancom je Branislav Šťastný za obvod Etapa s počtom hlasov 617.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM