Martin Károly Krimi

Zlodeji nafty sa vrátili do dediny: Stretol ich starosta a neuveríte, s akým darčekom napokon odchádzali!

Len minulý týždeň sme vás informovali o veľkej naháňačke dvoch zlodejov nafty v Starej Kremničke. Nakoniec ich chytili policajti, čakalo ich super rýchle konanie. O dva dni sa však opäť objavili v dedine, kde natrafili na nekompromisného starostu. Pozrite, čo si vyslúžili...

Ilustračný obrázok k článku Zlodeji nafty sa vrátili do dediny: Stretol ich starosta a neuveríte, s akým darčekom napokon odchádzali!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Dvaja Poliaci (23 a 30) sa v pondelok 10. marca pokúsili ukradnúť naftu zo staručičkej Pragy V3s. Tá bola zaparkovaná priamo vo dvore, blízko obecného úradu. Zasiahol starosta dediny Dušan Rajčan, ktorý je známy svojim nekompromisným prístupom a všetko sa skončilo veľkou naháňačkou. Pozrite si video TU: Starosta zažil akčné ráno: V Starej Kremničke došlo k naháňačke, zasahovali policajti!

Veľká naháňačka

S pomocou domácich ich ale chytili policajti a hrozila im až dvojročná basa. „Poškodenému spôsobili škodu odhadnutú na 30 eur. Poverený príslušník spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní. Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky," informovala vtedy krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Viac TU: Veľká naháňačka v Starej Kremničke: Mladým Poliakom hrozí basa!

Súd ich pustil s podmienkou

V super rýchlom konaní ale súd rozhodol takto: „Okresný súd v Žiari nad Hronom vydal dňa 12.marca trestný rozkaz, ktorým uznal obvinených Tadeusza S. a Krzystof S. občanov Poľskej republiky vinnými z prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody, oboch spáchaných vo forme spolupáchateľstva, za čo ich každého zvlášť odsúdil k trestu odňatia slobody v trvaní 2 mesiacov, s podmienečným odkladom výkonu trestu na skúšobnú dobu v trvaní jedného roka,“ informuje hovorkyňa krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná.

Poliaci sa vrátili do dediny a …

Netrvalo dlho a dvaja Poliaci sa opäť ocitli v Starej Kremničke, v obci ktorá je na Slovensku známa aj svojou obecnou hliadkou. Dokonca natrafili na starostu, Dušana Rajčana.

Podľa jeho slov ho nešťastní Poliaci s eurom v ruke prosili aby im zaň kúpil vodu. „Prišlo mi ich ľúto,“ komentuje Rajčan. Dali sa do reči a vysvitlo, že boli dva mesiace pracovať v Rakúsku, kde im ale nevyplatili peniaze a tak sa ocitli v Starej Kremničke. Došla im tu nafta a podľa nich sa rozhodli k zúfalému činu.

Opásaní domácimi klobásami a peniazami

Neviem, či to tak bolo naozaj, ale vraj ani nikdy nekradli. Vyčítal som im, prečo neprišli za mnou skôr, pred tým ako sa rozhodli kradnúť naftu,“ pokračuje starosta. Zľutoval sa nad nimi, nabalil ich klobásami, na cestu im dal dokonca aj peniaze.

Poradil som im, že kúsok za dedinou pri Potôčiku stávajú poľské kamióny, ktoré odtiaľ odvážajú bentonit. Išli teda na stop,“ hovorí o prípade, ktorý postavil pred týždňom dedinu na nohy. „Celé to mohlo aj inak skončiť, keby za mnou prišli skôr. Povedali mi, že ešte nikdy nekradli a sľúbili, že už ani po tomto zážitku v Starej Kremničke, nikdy nebudú,“ dodáva na záver starosta Dušan Rajčan.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM